Dagens

Mitt i sommarvärmen blir jag allt mer slö och lusten minskar mer och mer att slå på datorn. Vid det här tillfället fick jag faktiskt lite akut panik eftersom jag inte mejlat en person om en viktig sak. Jag och Cirrus hjar varit ute hela dagen och jag har försökt att ligga så mycket som möjligt i solstolen, men det går ju inte längre en typ en kvart, det är så himla varmt. Nej, ska jag sola ska det vara vid vattnet. Eller varför inte i vattnet?
Jag fick post idag. Eller egentligen var det till vårdnadshavare av mig från Värmdö gymnasium, men jag tyckte att jag kunde få öppna det. Som jag trott var det mitt betyg och tro det eller ej så fick jag VG i engelska, är jag inte för bra. Jag blev riktigt stolt över mig själv och var tvungen att fira med lite glass, det hjälpte mig att sitta i solen en längre stund dessutom.
Annars har det inte hänt så mycket, försöker göra det jag måste och inte så mycket mer, det är ju trots allt sommarlov.

Så ligger livet,
bis dann

Kristina

Programmet som fortfarande inte får heta bögradion

Frans, Frans, Frans, blev man inte helt kär igår på Allsång eller vad? Det räddade min dag.

Cirrus och jag hade tid hos veterinären 14.40 och självklart var vi där i god tid innan. Vi fick vänta ganska länge så en avlivning hade dragit ut på tiden och det inte fanns några rum lediga. När vi slut fick komma in fick jag lyfta hunden in i den skrämmande korridoren. Han vet vad som hänt honom där förut och det var inte kul. Han blev undersökt och tog prov, kollade i öronen, rakade foten och ditten och datten. Det var hemskt. Det är inte roligt att vara hos veterinären. Tillslut fick vi komma ut och han fick ett bakteridödande shampoo och en leksak för 21 kronor. Jag tyckte han behövde det.

Vi kom hem och jag kokade ris, för kvällen var vigd åt sushi, hemgjord. Vegansk sådan. Med aljrom. Det var mysigt med båda systrarna. Vi kletade och kletade och många bitar blev det, åt säkert drygt 20 bitar var. Vad skulle inte det ha kostat ute på lokal? Mer sushi åt alla. Ropen skalla.

Sushi


Och Frans. Allsången var äntligen här, sommar på riktigt, svensk sommar med allsång. Allsång, är det inte härligt? Att så många människor sitter på skansen eller hemma framför tv-apparaterna och sjunger med till gamla och nya och halvgamla sånger/visor/låtar. Povel Ramel, Sebastian, Uppsalas stolthet (som syster kallade dem), Jösses flickor och Frans. Tänk att vara sju år och stå på Allsångsscenen. Va? Han är ju bara så grym. Och söt. Åh, Frans, Frans, Frans.

Så sitter jag här igen, jag och min blogg, jag skriver nog lite för mycket om mig själv, men det är väl det jag är bäst på? Hur ska jag veta så mycket om någon annan. Eller något annat. Jag vet bara vad jag tycker och tänker om annat. Och det skriver jag. Ja, tussilago.blogg.se. Undra hur länge jag kommer blogga, det är ju ett halvår nu. Men det är så skönt. Att få ur sig, skriva av sig. Men den gamla dagboken håller väl på att damma igen snart. Okej, jag skrev i början på Maj men jag har bara skrivit tre gånger den här våren. Det är för dåligt. Men jag har en plan om att jag ska byta liv nästa år. Då när jag ska avsäga mig alla förtroendeuppdrag, sköta skolan med kanske lite mer framförhållning, börja träna regelbundet, bry mig mer och vara mer med kompisar, gå på varje onsdagsmöte, vara bättre på allt helt enkelt. Ett nytt liv? Nej, bara en liten förbättring.

Jag lyssnar på bögradion nu, eller programmet som fortfarande inte får heta bögradion. Det är ganska skönt att ta in sånt som inte betyder så myckete för världen. Nu handlar det om Standup. "Jag är bög, men jag är mot homosexuellt äktenskap, för jag är singel."

Läs och ta till dig!
Krönikan i gårdagens metro.

Den här dagen blir lite mer röj i rummet, ett sista ryck liksom, bordet ska röjas och en låda fullproppad med kläder ska sorteras. Mamma och pappa kom hem inatt. Det var ganska skönt när det bara var vi systrar hemma, men men, jag ska inte vara hemma så länge till. På tisdag flyr jag fältet och sen vet man aldrig när jag kommer tillbaka. Bloggen kommer självklart bli lidande, men jag kommer ha desto roligare. Då ska jag ha semester på riktigt.

Kristina

Den stora toastdagen

Prickiprick
Det blev ingen färd till veterinären idag, han hade ingen feber imorse och det fanns ingen ledig tid för dagen, vi tyckte att vi inte orkade sitta på akutmottagningen hela dagen och bestälde istället en tid till imorgon.
Istället åt jag toast med kära syster och gick ut med hunden. Fick in pengar på kontot och tänkte "åh, jag behöver lite förnying", duschade, åt mer toast och åkte in mot staden. Det är ganska mysigt att gå själv på stan, ingen som vill kolla på saker man själv inte vill kolla på och man kan köpa hur fula grejer som helst utan att någon säger ett pip. Inte för att jag brukar köpa fula saker, men ändå..
Ja, det blev lite nödvändigheter som underkläder, 7-pack färgglada strumpor och världens finaste bikini. Åh, jag blev helt kär! Den är svart med vita prickar och hålls ihop mellan brösten av en röd plastfyrkant. Ja, det var verkligen den jag hade letat efter. Sen köpte jag även ett svart pärlhalsband på Indiska, jag såg det för kanske en månad sen på en försäljare där och nu var det på rea! Idag är min dag.
När jag sen hux flux tänker att nu har jag väl handlat klart och är påväg ut från galerian stöter jag på Malin, hennes mor och bror. Lite lustigt sådär. Men jag fortsatte min väg efter en liten pratstund till McD. Jag säger att jag vill ha en McFlurry Jordgubb vart på kassörskan säger, "det finns ingen jordgubb, det finns bara daim, smarties eller strawberry". Alltså är det jag som är helt ute eller betyder inte strawberry jordgubb??? Haha, jag fortsätter och säger, "Ja, jordgubb" "Men, det finns inte, vill du kanske ha strawberry" "Ja, strawberry-jordgubb..." "Jaha, men den här är med choklad så det är inte bar jorgubb" Hur seg får man vara? Hjälp.

Ja, dagen blev ganska bra och jag är väldigt nöjd med mina inköp. För dagen i alla fall, vad jag tycker imorgon kan man ju aldrig veta såhär dagen före.

Och snälla, fortsätt beställa Flurry-jordgubb
Kristina

Kärlek

Cirrus    
H


Sommarsöndag.
Det är härligt att bara vara ledig, ta dagen som den kommer, leva i nuet, glömma sina bekymmer, le för en stund.
Hunden mår dåligt, han har feber och har någon slags infektion på foten. Det är inte bra. Han mår så dåligt och jag kan inte förklara varför. Imorgon ska han och jag ta oss till Bagarmossens regionsdjursjukhus. Lilla Cirrus, egentligen borde det aldrig hända honom något ont, kunde det inte vara jag som hande en infekterad fot istället? Livet är så orättvist. Det borde det inte vara, allt borde vara bra för honom, förutom familjen är det nog han jag älskar mest av allt här i världen, då vill man bara väl.
Så var det måndag imorgon och systrarna ska jobba medan jag tillbringar tiden hos veterinären. Nej, jag ska boka tid först så det blir nog inte så farligt. När det är sommarlov flyter dagarna in i varandra och det är liksom ingen skillnad på onsdag och söndag, söndagsångesten finns inte där och det är skönt.

Snart ska jag inte vara hemma mer i sommar, då ska jag ha sommarlov på riktigt, i Strömstad, i Kragenäs, i Hälsingland och på Vässarö. Åh, va härligt det ska bli, jag har det bästa kvar.

Kristina



I love you, ich liebe dich Zlatan Zlatan Zlatan!!!!!

Vad hände?
Jo, vi spelade mot Tyskland.
Självklart var det väl ingen som innerst inne trodde att Sverige skulle vinna, men hoppet fanns. Och det är ju så kul. När alla hejar på samma. När alla är ett. När alla skriker av lycka och förtvivlan, tillsammans. Åh, fotbolls VM är över för Sveriges och min skull.

Midsommar blev ganska lugnt och mysigt. Jag och Cirrus tog tunnelbanan vid 1-tiden och styrde mot Orminge, Malin. Pappa vd-huset var inte som jag hade tänkt mig, men fint. Vi var 13 personer som åt midsommarlunch, med sill, jordgubbar, färskpotatis, lax och glass. Det var gott. Vi softade tog det väldigt lugnt och helt plötsligt var klockan 8. Jag och Ciruus återvände hem och jag kom tillbaka vid 10-tiden. Då var vi bara sex stycken som sattoch prata om allt och ingenting. Det var mycket trevligt och när klockan började närma sig 2 tog Malin och jag vårt pick och pack och åkte hem till trygga Enskede. Vi sov och jag vaknade vid 10 och fick dåligt samvete för att hunden sovit och varit lugn så länge. Men han sov ju så det var ingen fara. Det blev en lång morgon med god frukost och hundpromme. Sen lunch och misslyckad fotbollstur in till stan.

Imorgon ska jag ta tag i mitt rum, om inte redan ikväll.. Jag känner mig faktiskt riktigt taggad.

Ben, jag saknar dig så. Åh, vad glad jag blev av inlägget jag läste imorse. Ben är fin.

Tack och hejdå Zlatan, för den här gången

Kristina

Åh, ibland är världen god

Hej hej,
idag är det torsdag och mor+far är påväg till France. Det blir skönt med lite tomt hus här i helgen. Igårkväll var jag, Julia och Frida på prommenad genom Enskede. Det var mycket trevligt, även om det regnade. Vi gick omkring, på fältet och i gamla Enskede och pratade om allt och inget. Sommarprommenader är fint. Ikväll ska jag på kvällspromme med Jonas. Vi har inte setts sen oj, Försmak, det är mer än en månad sen, helt dåligt.
Imorgon är det då midsommar, partyhelgen då många dricker sig alldeles för fulla, dör i bilolyckor, drunknar, sviker, bråkar och slåss. Hej, förutom allt det dåliga kan det vara en himla bra helg, party, dans, vänner, mat. Jag ska ha en bra helg. Hoppas jag.

Nu ska jag kolla på "Ja, jättetrevligt"-klippet från Klassfesten med Hella och Ernst. Det är helt underbart.

Kristina

jag


In med bollen i mål!!

Igår var det då dags igen. Det sätter verkligen nerverna på helspänn och ibland tappar man ju hoppet totalt, lika snabbt som det går att återfå det igen. Målen. Åh, vi skrek, vi klappade, vi hejade och 2-2 blev det. Jag blir som en liten fotbollstönt vid VM, det är helt crazy egentligen. Hur mycket bryr jag mig om sport när det inte gäller stora mästerskap?? INGENTING, men vid VM, OS och allt sånt blir jag ju som fastklistrad.

Hej hej, jag var på utejympa igår, på Årstafältet. Det var ganska kul. Medelåldern kanske ligger någonstans vid 40 men vaddå. Det är gratis och ute. Jä. Det enda felet var att musiken dog när det var en tredjedel kvar av passet. Vilket var lite synd, men ledarna lyckades få med sig alla ändå.

Idag har jag ganska ledig dag - som igår. Känns onödigt att betala 10 kr för att komma in till staden när jag har tillgång till mammas kort från ikväll. Väldigt dåligt att inte pluskortet gäller hela sommarn också. Nog för att jag inte ska vara hemma så mycket men det finns säkert de som tillbringar hela sommarn hemma i kära Stockholm. När jag var i Skåne slog det mig att jag är väldigt glad att jag har bott här i hela mitt liv. En tunnelbana som går var tionde minut, affärerna som även är öppna på söndagar osv. Härligt!

Nu ska jag dricka upp min blåbärssoppa och ta en tripp till BEA, måste handla lite till idag. Nu när alla systrar är hemma. Det var ett tag sen, som de bodde hemma båda två alltså. Det blir väl trevligt tills vi går varandra på närverna allt för mycket.

Ha en trevlig dag och tänk inte allt för mycket på Zlatans jumskar.
Kristina

Swebuss Express/Hultsfred -06

Hej hoj.
Igår var jag lite halvt lat och orkade faktiskt inte skriva ett långt inlägg om allt och inget.
Alltså.
                   


Swebuss Express i all ära
men
att få åka halvtom dubbeldäckare var underbart tills vi efter två timmar blev väckta och fick byta buss till en smockad varm vanlig sliten buss där vi inte ens kunde sitta bredvid varandra var ingen hit.
Att sitta ihopklämd bredvid en okänd kille mitt i natten och försöka sova är inget jag drömmer om.
Att sen få platsen bredvid sin vän men hållas vaken av tre väldigt oförskämda blingblingturkar. Nej fy, att tycka att ens egen ringsignal är så himla tuff att man låter den ringa ett tag (och väcka hela halva bussen) är väl helt crazy. Ah, det värsta var att de inte ens var stora, de kan knappt ha passerat 15 år. Men fyra timmars god sömn på en nattbuss är väl fullt tillräckligt...
Jag sov halva dagen när jag kom hem sen.

Hultsfred
Man skulle kunna säga att jag ångrar att jag inte var där. Innan så hade jag fullt upp i att hålla Malin på rätt spår att inte åka. (Inte för att jag inte ville att hon inte skulle åka men att rymma till en festival med ihoplånade pengar var inte världens bästa idé). Vi kunde ha varit där, men nu var vi inte det. Japp. Nu är det ändå över. Det är ändå bara ett minne.
Men nästa år. Då, då är det du och jag mot världen!

Vad göra av denna dag?
Jag ska visst upp till Dalen och ta fästingvaccin... Kul jul.
Så ska jag ju ut med hunden och städa lite i rummet. Mitt sommarprojekt är ju mitt rum, det ska bli fint när det är klart är det tänkt. För jag är så himla trött på det där blåmönstrade tapeterna.

Det var allt för den här gången.
Kristina

För min syster är så bra

Alltså. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga.

Karin:
"Jag har fem närbilder av honom nu, har precis sett tigert lou, underbart. kent snart. Puss"
Sänt:
21.31.50
2006-06-17

Jag vet fortfarande inte riktigt vad jag ska säga, min syster såg en kille som vi spanat in i julas och skickar mig fem bilder på honom. För att hon hade gått fram och frågat om hon fick ta kort på honom. Alltså. Det var ju jättkul men mina kära klasskamrater var med på bilderna!! Haha, hjälp, jag vill vara som min syster ibland. Hon har upptäckt festivallivet som 24årig utexaminerad fattiglapp. Jag älskar dig syster.

Shit pommes friittes säger jag.
Men han är ju bara så snygg...

Kristina

Hej hoj sommarskoj

Idag är det varmt, igen.
Frida och jag är kvar i skånelandet men styr hemåt inatt. Anländer till centralen imorgon 06.30. Wo, vad härligt.
Vi hade massa förslag på vad vi skulle göra idag, än sålänge har vi bara legat på studsmattan och pratat om onödigt vetande och legat på golvet och degat. Jä. Nu äter vi godis också, det är gott.

Återkommer med mer tankar för dagen imorgon.

Ben:
Vi skulle ha varit på Hultsfred


Ha det skoj
Kristina

Ujuj

Hallå hallå.

Frida och jag har haft en underbart trevlig dag i varandras sällskap. Först var vi på fotbollsmatch, Linns lillasyster spelade (målvakt) och Linn var en superb tränare. Hon hade inte så mycket tid för oss en lördag som denna då hon var tvungen att åka och hålla koll på sina segelbåtar. Frida och jag tog en tripp in till Höganäs. Ja, vi blev förföljda av några småkillar som var på konfirmationsläger. "alltså ni är rätt snygga, och jag är så jeeevla kåt". Jag tyckte inte att det var så mycket att falla för, sorry borry. Men roligt var det allt :P. Haha, 45 minuter av skratt och roliga komentarer på alldeles för bred skånska.
Sen bar det iväg in till Helsingborg där vi åt en "het grek" på Sandys och sen letade efter "stan". Tillslut hittade vi till Din Sko och ja, Frida och jag har samma stil och fantisifattigt som det blev köpte vi precis likadana skor. Jepp jepp.
Hem igen, trötta och utslgna på studsmatten, Linn var iväg och serverade på fest. Vi åt mackor till middag och tittade på Shrek 1 och 2. Fick sms av kära storasyster som roar sig på Hultan "Jag har fem närbilder på snyggingen". Blä, vad jag är avis. Ja, faktiskt.

Nu är det sängen som väntar tror jag, Linn får väl komma när hon vill. Vi är trötta, i alla fall i fötterna.

Puss och godnatt
Kristina

Sol

Hej,
idag har det varit en väldigt solig dag, Frida och jag kommer komma hem som två bruna korvar.
Skåne är jättefint!
Vi har badat i havet, det var kallt.

Det är fotboll på tv, blir man inte helt frustrerad. Va fan Zlatan, trodde jag kunde lita på dig. Vi är taggade. Om inte Zlatan kan, vem kan då?

Studdsmattan är i fin form vilken jag och Frida även kommer vara efter denna lilla semester. En kvart på studsmattan = en halvtimmes joggingrunda. Ja, okej, vi solar där på också, men vem vet, att sola kanske blir nya bantningssystemet. Man förbränner inte särskillt mycket vilket gör att man inte behöver äta så mycket. Bara dricka. Ja, helt trimmade efter den här veckan.

Linn kom just upp för trappan och klagar på att vi gick från bussen vid Höganäs stadshus idag. Vi ville ju överraska med att hux flux ligga där på vår käre vän studsmattan, men Linn tyckte absolut vi skulle ha tagit bussen. Vi kände oss iallafall hurtiga, vilket verakr vara huvudkriteriet för denna vecka. Fina forbollsblommor hade vi med oss, passande till fotbollsfamiljen.

Okej att några ska åka till "Tråpppppppan" om några dagar, men Skåne är faktiskt inte så dumt. Bara att jag har danskt kontaktnät på mobilen får mig att känna som att jag var på rivieran. Ja, Linn klagade igen, ojoj.

Ha det bra, det har i alla fall vi.
Och Daniel, vi hade sås till middagen idag.

Kristina

"Hej, här står jag och min popidol"

Idag när jag kom hem satte jag mig i trädgården i skuggan och fick en underlig tanke i huvudet.
Vad skulle hända om alla människor bara ville börja om från början, om vi skulle bränna ner alla hus, alla fabriker alla affärer, allt. Sätta os i små träbåtar i havet tills världen brunit klart, och sen när det går att stå på land igen, bränner vi även båtarna. Och gör allting från början, delar upp oss jämt på jordens yta, jagar, letar mat, allt börjar liksom om på nytt. Men det skulle iförsej inte funka, inga djur skulle ju överleva, för utom de som lever i havet. Men, tänk om. Vad skulle alla göra på dagarna, när det inte fanns några pengar, inga iPodar, inget internet, ingen radio, inga tv-spel. Vad skulle alla människor ta sig till? Det jag försöker säga är att vi tar allt för givet, som att allting alltid har funnits och alltid kommer att finnas. Men det är människans trånga syn på allt. Vackert.

Idag blev en fin dag. Hemma hos Malin. Vi gick till en sjö och badade. Vi badade länge, det var så skönt. Vi sprutade vatten på varandra och plaskade runt, skrattade och skrek. Det var härligt. Sen låg vi på bryggan och stekte oss. Jag, Julia, Malin, Dan och Erik. Ja, sen åkte vi hem, jag åt middag med mor och gjorde rent i köket medan hon var och handlade. Om jag fick en ren disktrasa varje gång jag skulle torka skulle jag kunna göra rent i köket varje dag. Tyvärr får jag inte det, och det kanske är orsaken till varför jag bara gör det kanske en eller två gånger i veckan. Men idag fick jag det, den andra låg i diskmaskinen. Det var trevligt.

Ja, livet rullar på och imorn är det skolavslutning. Sen har jag hela långa sommarlovet på mig. Till allt jag vill göra, allt jag vill skapa, allt jag vill känna. Åh, är det inte en underbar känsla - Frihet.

Den här bilden fick jag rubriken ifrån, visst ser den lite ut som "Hej, här står jag och min popidol", det är allt bra med vänner.

Hej


Puss i pannan, för idag är livet lyckligt.
Kristina

Sola och bada i oboy

Hej hoj, det är varmt och jag är helt trött.
Det blev inte en allt för ansträngande dag, en lektion - historia.
Britt var sjuk så vi hade ingen tysklektion.
Det var skönt.
Jag och några få stackare från klassen köpte mat på Fresh och satte oss i Bågen och ja, åt helt enkelt.
Sen vandrade vi vidare till Götgatsbacken. Dan och jag stod i en jättelång bankomatkö i solen, eller okej jag stod i skuggan medan han i sin svarta tröja fick stå och svettas. Stackars liten.
Sen övergav de som vi var med oss så jag blev ensam med Dan och Erik. Vi vandrade en bit på Hornsgatan och gick in på Stockholms stadsmission och satte oss i en soffa. Erik läste (eller okej, bläddrade) i boken "Älgen", älgar är fina.

Imorgon blir det Värmdö.

Idag är ändå en glad dag, då allt bara går min väg och det känns liksom att det kommer bli ett bra nästsista sommarlov. Tänk bara ett kvar efter det här. Ujuj.

Jag är verkligen helt trött av värmen. Ska nog gå ner och äta lite glass och vindruvor nu.
Det är gott.

Kristina

You´re the fire

Laleh, jag lyssnar på Laleh för tillfället. Det är ganska skönt tycker jag. Det är väldigt blandat. Ibland får man vara ledsen och fundersam och ibland rycks man upp av hennes intensiva röst. Laleh är bra.
Nu är biljetterna bokade vilket innebär att jag och Frida tar bussen ner på onsdag kväll för att tillbringa veckoslutet hon vår kära vän Linn i Skåne. Det ska blir härligt. Fyra långa dagar med endast tjejsnack. Ååh, va grymt. Studdsmattan here I come!
Snart är skolan över för den här gången. Det har varit ett intensivt år som har gått hyffsat snabbt när jag väl tänker tillbaka, men vad gör inte det när man tänker på det? Det har väl varit ett ganska normalt år med underbara minnen. Att hitta fyra tjejer som man bara vill vara med forever and always och världens bästa klass, som jag tänkte byta från. Tur, tur, tur att jag inte gjorde det! Beteendeklasserna i all ära men nej, jag skulle inte vilja gå i någon av de klasserna. Deffenitivt skulle jag inte ha hittat några som jag tycker så mycket om som de i klassen. Och samhälle - kultur. Jag är glad. (Fick MVG i både samhälle och Kulturochidéhistoria, vilket måste betyda att jag valt rätt program). Ja, tack klassen för det här oslagbara året. Ni har verkligen fått mig att vilja gå till skolan, bara för att alla glada miner finns där. (Och okej, en väldigt, väldigt, väldigt, väldigt läcker kille. Han är verkligen snygg, konstigt att det är bara Ben och jag som ser det i honom). (Just det, bara så alla vet är insidan så 2005, vi har alltså inte pratat med honom).
Så var det snart sommarlov som sagt. Vädret kan man ju inte klaga på änsålänge, helt underbart varmt och härligt. Det känns som att sommarlovet är så uppbokat men ändå inte. Nu till Skåne och sen har jag inte förän den 4 juli-14 augusti uppbokat. Oj, okej det är ganska lång tid jag ska vara borta men jag kommer vara ovanligt mycket hemma, typ hela tre veckor eller något :P. Jag vill segla. Sätta mig på en båt och steka järnet. Åka mitt ute i havet utan att bli blöt men ändå så nära vattnet. Det är så mysigt.
Ja, imorgon är det skolan som gäller. För terminens sista lektioner. Är det inte, härligt på något sett, att sluta ettan, ha två år kvar, med min fina klass. Det här lovet måste vara bättre än det förra, då visste jag ingenting vad som väntade. Vilket jag vet nu.

Åh, jag är så glad för Malin, hihi, du är så bra och betygssamtal vid tunnelbanan liksom, woooo!
Ben, Ben, jag saknar dig! Ingen Ben som är inne på msn och inte kommer du vara i skolan imorgon. Hoppas du njuter av Thai Thai och tar med dig lite av känslan hem till mig!!

Jag och Cirrus vann första pris idag på Welshklubbens våravslutning på Gärdet, i grenen "springtilldinägaresåfortsommöjligtnärdetärdags" och Cirrus sprang och jag ropade och han sprang rakt på mig och fick massa kyckling och han blev glad och vi vann, här är en liten bild från förmiddagen.

Jagåpåpin


Hoppas alla har det fruktanvärt bra i sommarvärmen!
Kristina

Nu åker hon

Ben, Ben, Ben.
Mer än en månad utan dig, nästan två! Hur ska jag klara mig, hur ska vi klara oss?
Åh, Ben, jag vill också vara i Thailand.
Jag kommer att sakna dig ända ner till Thailand, härifrån alltså.
Du är så himla bra!

Igår blev en helt okej kväll hos syster i Uppsala. Vi åt, pratade och gjorde konstiga grimaser. Ja, de är mellan 20-30 de som var där, förutom jag och en 7 månaders liten flicka. Kom hem vid halv två och la mig ganska trött i sängen. Försökte tänka över livet några gånger men jag var för trött, det gick liksom inte, eller jag kom ingen vart.

Sista fredagen i skolan blev väl ganska lyckad. Fint väder, tacobuffé, fika på Kuhin och lite betygsprat. Bens sista dag i ettan. Resetn av oss har ju en dag kvar, sen en ledig dag och sen skolavslutning. Wooohoo.

Idag ska jag inte göra så mycket hade jag tänkt. Städa bort lite saker i mitt rum och ligga ute i trädgården. Titta ut på vädret, är det inte underbart?

Ikväll är det Vm-match men jag får inte se, vi ska ha middag med familjen och fira diverse examer och silverbröllop och det ena med det andra. Inte så himla ofta hela familjen sitter runt ett och samma bord nuflörtiden. Treligt.

Du bist ja! "Nein, ich bin ja nicht"
Kristina

Somliga har två år kvar

Idag är det utspring på Värmdö Gymnasium. Alla små treor som ska bli stora och ta steget ut i livet. Vissa har det ju lite bättra och har två år kvar. Två år att tänka vad man vill göra av livet och ha roligt.
Idag ska jag plugga matte, köpa en klänning, kanske gå och träna, gå ut med hunden och på au-möte.

Igår funderade jag nog mycket över livet. Det var så mycket som rörde sig i mitt lilla huvud och jag vet inte om jag kom fram till något vettigt. Mitt liv har varit ganska rörigt den senaste tiden. Jag har inte brytt mig om så många andra än mig själv och mina fyra tjejer. Det har liksom varit den enklaste vägen, och den bästa. Inte orkat ta itu med allt som hänt och alla bekymmer som faktiskt finns runt mig. Bara sommarlovet kunde börja snart så jag fick tid att tänka och reflektera, ta allt i lugn och ro och göra det så jag vill.

Jag måste nog göra en liten lista för att hinna med allt idag, som min kära syster sa "här i min pensionärstillvaro" men hon hade bar tre saker på sin, handla tvättmedel, tvätta och städa medan hon tvättar. Min syster är så duktig på att planera en torsdag :D

Hoppas alla får en bra dag.
Kristina

jaom

En gång idag, bara en gång

Jag var precis inne på skolmejlen och fick detta besked i ett mejl
Vi har kommit fram till att du har nått MVG i Sh A

Bra motivering tycker jag. Men jag är glad. Det är ganska många bra som måste få förklaring till varför de fått det högsta betyget. Skit samma liksom, strunt i snacket, var bara nöjd.

Idag var en bra dag. Men sen blev jag trött när jag och Ben var ute med hunden, nu är jag helt slut.
Ska på au-middag med Birka ikväll. Har egentligen igen lust, men när Sussi bestämde sig för att gå kände jag mig lite tvungen. För det var liksom hon som hade gjort så jag inte skulle gå igår.

Papperskorgarna var överfulla i skolan idag. Treorna rensade skåpen. De går ut imorgon. Vi har en dag kvar. Det är helt dåligt. Vi är lediga imorgon, går fredag, går måndag, lediga tisdag och slutar onsdag. Okej, det blev mer än en dag men men.

Nu ska jag snart gå och frächa upp ansiktet lite, känner att det håller på att sjunka ner i sömnens värld.

Kristina

vi



Ledsen flickor, vi har blivit lurade

Vilken helg, vilket party, vilken fart, vilken intesivitet, vilka människor, vilket röj.
Helgen har varit helt underbart bra.
Vi 5 ( Ben, Camilla, Julia, Malin och jag) har umgåts nästan 24 timmar om dygnet. Inte riktigt men ganska intensivträffning har det varit. Det har verkligen hänt mycket.

Som igår:
Jag och Malin säger hejdå till Camilla och Ben när vi kommer från Ingarö och ska ses senare på kvällen. Vi går upp på Götgatsbacken och in på Hm. Vem går då inte ut genom dörren? Fy fan vad snygg han är, livet är så orättvist. Det är han som går ut. Han som man bara vill fastna i en hiss med. Åh, dagen var räddad när jag sett honom. Jag blev helt galen och tittade åt det hållet där han gått och får syn på Fia, i min klass, drar med mig Malin och ja, jag tittar väl inte så mycket på Fia utan ett annat håll. Haha, Malin kom efter och ojade sig över sin arm. När vi sett honom hade hon nämligen nypt mig i låret, och jag som höll i hennes arm stack in naglarna så hårt jag kunde, förlåt darling, det blev värsta hudflikarna. Alltså, när vi står där, mitt på gatan kommer Andreas Jonsson gåendes. Va??? Det blev bara för mycket. Allt hände liksom på en gång. Malin och jag fortsatte vår tur och vem jobbade inte på mcd där vi gick in och fick gratis Latte? Jo, han som Malin tycker är så söt, precis, men som jag inte gillar överdrivet mycket... Ja, sen när vi vände oss om stod Carl och Mattilda från vår älskade klass där. Alltså hjälp. Inte nog med det liksom. Vi gick ner i tunnelbanan och träffar Claras boyfiend, Tamer... Och sen när vi sätter oss på tunnelbanan sitter min syster där.
Det var helt sjukt. Alla männiksor inom loppet av 15 minuter högst..

Det bästa var att jag hade ju upptäckt att min väska hade spruckit i sömmen. Det var inte bra när jag skulle trycka på den och allt så jag gick till Granit och sa det. Pluffs pluffs utan något kvitto eller någonting fick jag en ny, eller tillgodokvitto om jag hellre skulle vilja ha det. Wow. Jag ska börja jobba på Granit när jag blir stor. Jag blev kär. Så nu är den klar. Vita fina bokstäver på en alldeles ny väska. Mm Mm Mm..

Hej hoj det här var en bra helg. Ben sov här inatt och vi försov oss. Hon skulle börjat jobba kl 10.00 men gick här ifrån 5 över. Ibland vill inte livet hänga med som det ska helt enkelt.
Nu ska jag äta lite och sen städa mitt rum och sätta mig och plugga. Jag struntar i att vifta med Sverigeflaggor idag. Det var nog med igår. Visst är det bra att man hyllar sitt land och att Sverige är himla bra att leva i. Men varför ska vi göra det? Räcker det inte med att man själv är nöjd med landet. Eller nöjd och nöjd. Nöjd med att det är ett hyffsat bra land med en himla massa baksidor i alla fall. Jag ska nog gå ut och viffta med alla världens länders flaggor förutom Sveriges. Är inte det viktigare? Att alla människor känner sig välkomna till detta underbefolkade land. Kom igen nu Sverige, visa vad du kan. Sverige hjärta världen, eller?

Men heja svenska flaggan :S

Kristina

Jag ska flyga hela vägen hem till dig

Idag är det söndag. Jag vaknade 06.59 av att katten skrek alldeles för högt. Han ville ha mat. Snäll som jag är gick jag ner och gav de mat, ställde ut den på alltanen så jag inte skulle behöva väckas igen av att de ville ut. Gick och la mig igen och sov till halv 11.
Nu sitter jag här med min Latte och pratar med Ben över msn. Jag och Annika har varit och kollat på en lägenhet i högdalen. Sen var jag och provade en klänning som inte fanns i min storlek så jag provade den inte. Köpte bokstäver och handlade på ica.
Nu ska jag snart göra ordning lite i mitt rum. Har kommit på att det är så himla flickigt. Hum, jag vet inte riktigt hur jag ska göra dessvärre.
Ikväll har jag inga planer vilken irreterar mig lite. Har iförsej lånat Donnie Darko av Ben men jag vill göra något, något kul.

Hoppas alla mår bra och inte grubblar allt för mycket för att komma på det positiva med att ha hår på armarna.

Ikväll är tjejerna hemma hos Malin, inatt också för den delen. Åh, va mysigt.

Kristina

Hej Ben. Nu har jag kommit hem.

Oj.
Att gå i sommarkvällen
Att känna sig upprymd av den svala luften och musiken som dunkar i öronen
Att gå helt ensam men att känna sig trygg
Att känna att man har vänner som bryr sig, människor runt en som bara vill en väl
Det är kärlek
Kärlek till världen

Dagen blev konstig. Jag gjorde absolut ingenting fram till halv 5 då jag träffade Ben vid Bea. Sen var det taco och Kopps som gällde. Underbara vänner, vad skulle jag göra utan er? Aldrig kunde jag drömma om att hitta några som er i min klass. Ni är så fina.

Jag har en vän som är klok. Jag önskar att jag vore mer vän med honom. Det är ganska svårt. Hum, hum.
Ben och jag misslyckades igen. Men det gör ingenting. Snart så kommer vår tid.
Nu ska jag riva ner lite saker från väggarna i mitt rum och sen gå och lägga mig. Det börjar faktiskt bli sovdags och jag är trött.
Min syster mår bättre nu, ni behöver inte vara oroliga. Fick ett mess av henne förut ikväll "Tack Florens".

Puss
Kristina

(Snart ska jag ramla över dig, brotta ner dig och lägga mig över, snart är du fast i mina armar)

Dödsångest och picknick

Vaknade av att telefonen ringde. Jag hann inte svara. Den ringde igen och imellan där hörde jag någon som skrek. Jag sprang upp och till min trötta förvåning låg inte telefonen på sitt ställe. Jag sprang ner och hörde min syster skrika nerifrån källarn. Jag svarade henne med ett argt "Var fan har du gjort av telefonen????!!!" Det var hon som ringde. Jag hade inte haft mobilen på och hon kunde knappt prata, andas eller vara lugn. Hon skrek åt mig att jag skulle hämta vetevärmaren. Förtvivlat sprang jag upp på övervåningen där jag sett den igår, men den var inte där, ner igen. Hon skrek att jag skulle fylla en vattenflaska med varmt vatten först. Jag gjorde det, sprang ner och där hade hon vetevärmaren. Hon hade sån fruktansvärd mensvärk att hon bara låg och skrek att hon skulle dö. Det var hemskt. Jag visste inte vad jag skulle säga eller ta mig till när jag för femte gången sprang ner för trappan med den värmda vetevärmaren. Lugnt satte jag mig i alla fall vid hennes sida och började klappa henne. När hon fått lite vatten i sig och lagt sig på mage, fått täcke över sig så lugnade hon ner sig.
Jag måste säga att det var ett alldeles speciellt otäckt sätt att vakna av att sin älskade syster ligger i dödsångest och hyperventilerar. Jag ville bara att jag skulle få hennes värk istället och att hon skulle må bra. Tur att jag var hemma i alla fall, nu när ingen annan var det.
Det var början på min morgon. Och nu sitter jag här, trött som en valp och skriver.
Kvällen igår blev ganska bra. Vi var i Rålis. Åt mat, spelade kubb och sjöng. Kulturklassen är bäst. Sen bar det hem till Julia och hennes lilla lägenhet på Söder. Vi drack te och satt och prata och jag återvände hem någon gång när tunnelbanan fortfarande gick. Kinapuffar mitt i natten är något att rekomendera.
Ben, min vän, hon är så fin. Tack för att ja, att du sa det där igår. Du är en sån god människa som man verkligen inte vill förlora.

Idag är det lördag och jag har inte så mycket planerat på förmiddagen. Den kommer väl gå vare sig jag vill eller inte. Sen kommer Alexander hit och kanske några till. Typ mina tjejer. Dom som är finast i världen.
Snart är det sommarlov. Och lovet kommer antagligen börja med att jag och Frida tar en tripp ner till Skånelandet. Åh, va mysigt. Bara vi tre.

Idag är det Stockholm marathon. Bara så alla vet.

Puss på alla (även fast jag är trött som en gris)
Kristina


(måste han vara så oerhört uppriktigt sagt Läcker)

ingentittarhit

Varför måste den här dagen finnas varje månad? Då jag inte känner motivation till någonting. Tar åt mig av allt och alla negativt. Gör allt antingen bra eller svindåligt, känner mig nere och vill bara slippa allt.

Nej, det är bara hemskt. Borde egentligen inte skriva men jag kände att eftersom ingen var hemma och jag orkar inte lyfta telefonen så var det lika bra.


Nu är det betygen som gäller. Jag tycker inte om betyg. Det blir en kamp. På något sätt. Om att jag ska ha men inte räcker till. Jag vill men jag kan inte. Jag förtjänar men försåt inte. Fick Vg i tyska för att hon avrundade neråt. Får väl ändå vara ganska nöjd men vg känns inte som ett särskillt bra betyg. Fick Vg i jympa också. Känns det inte som att jag har lite mer kunskap inom tyskan än jympan? Tydligen inte om man ska gå efter det enormt rättvisa betygssystemet. Hum, vad vet jag mer för betyg... Inget mer faktiskt. Tror jag får ett ganska jämt snitt på vg.

Alltså, idag är ingen bra dag.

Hoppas att någon är på bättre humör.

Snart är det helg och det blir kul. Då ska jag vara allt annat än vad jag är nu. Tack och lov att den här skolveckan snart är slut!

Kristina