München imorgon!

Hej hoj allesammans!
Imorgon är det alltså dags. Resan till München börjar närma sig på riktigt. Ja, jag har nästan packat färdigt nu. Och tänkt, om exakt 24 timmar står jag där och väntar på min tysk. Puh.
Idag hade vi idrottsteori i 2 timmar, om kost, det var ju himla roligt. Sen blev det Frech i söderhallarna och english shop, Ben shoppa godis som var himla gott, tack nudelben! Sen hem och packa. Jag vet inte riktigt vilken väska jag ska ta, den jag har packat i är hälften så stor som den andra. Det är ju lite dumt sådär men vad ska jag göra? Jag får se om allt får plats. Men en sak jag tänker på är att jag kanske köper några saker där. Hur ska dom få plats??? Jaja, får tänka över saken helt enkelt. Nu ska jag tydligen gå ut med hunden.

Shit pommes.

Om ni inte har upptäckt det än, är det dags nu,
dikter som inte lämnar någon oberörd, av min kära vän Malin.

Ha det nu bäst alla och skicka gärna ett litet sms när jag är i München så blir jag glad! Kommer åter på söndag, sakna inte ihjäl er ;)
Puss på alla!
Kristina

En text till skrivartävlingen i skolan.

Syster, du min alldeles egna syster
Det är en sak jag vill säga dig. Det vore bra om du tog dig tid att läsa. Jag vill att du tar dig den tiden, jag lovar, det är viktigt.

Hej syster.
Kommer du ihåg den sommaren då vi alltid spelade kubb? Då du alltid vann. Kommer du ihåg hur du efter varje avslutat spel tog mig i handen och vi sprang segervarv tillsammans? Kommer du fortfarande ihåg hur vi lyckliga sprang där, hand i hand och sjöng på ”We are all the winners, we are all the best”? I den stunden var det att vi fick vara tillsammans som betydde mest.
Minns du den uppfinnarglädjen vi kände när vi andades under täcket, för att värma fötterna? Minns du det där lugnet som spreds inuti dig när vi låg där, tätt intill varandra och spänt väntade på att John Blund skulle komma? De mysiga stunderna fyllda av spänning och glädje kan jag aldrig släppa.
Kan du berätta för mig när vi första gången skulle gå och handla själva? Kan du berätta för mig om när vi tog pappas plånbok och satte oss på varsin trehjuling och började cykla ner för gatan? Kan du berätta för mig hur de vuxna tyckte det var tur att grannarna såg oss innan vi hunnit allt för långt, då när vi tyckte vi var stora nog att klara oss själva? Den gången kom vi än en gång närmare varandra.
Säg att du kommer ihåg när vi fick vår andra katt. Säg att du minns hur vi själva plockade ner den finaste skålen från skåpet, fyllde den med vatten och ordnade dop för katten. Du var präst, medan jag fick nöja mig med att hålla i dopfunten.
Kommer du ihåg när du skulle berätta en sak för mig i förtroende? När vi stängde in oss i mammas garderob med ficklampan i högsta hugg så att ingen spindel skulle komma fram från ingenstans och äta upp oss. När vi satte oss där bland kuddar och filtar och du satte munnen vid mitt öra och tyst viskade ”nu börjar jag”. När du berättade om din fröken som hade sagt att om man tycker om någon är det kärlek, du sa ”så då har du och jag kärlek”.  Det var första gången du sa att du älskade mig, med en syskonkärlek ingen kan förklara.
Det jag vill veta är om du delar mina minnen. Påminner du dig själv ibland om allt vi har varit med om? Allt vi har upplevt? Allt vi har sagt? Allt vi har menat? Nu när vi träffas, varje måndag, känner du samma glädje som vi kände för varandra då? Då, som nu är för länge sen. Syster, säg att du kommer ihåg, allt vi har och allt vi delar. Säg att du älskar mig, som bara du kan, säg att du finns för mig nu. Nu och för alltid.

/ Din syster och bästa vän.


Kommentera gärna :)
Kristina

WOW

Hej allahopa!
Idag har jag städat klart mitt rum! WOW! Helt sjukt duktigt av mig tycker jag! Nu ska jag börja packa och skriva outfitlista för de dagarna jag e där. Tänk va skönt att veta vad man ska sätta på sig varje dag. Jag ska vara helt förberedd! Har precis skrivit mejl nu till min tysk, :)
Idag då.
Jag träffade min favoritnudel ;) Adam vid slussen och vi gick till Weekdays för att köpa byxor. Gula var inte riktigt hans färg och efter 5 olika storlekar provade så blev det grå 28 i midjan, :O. Sen blev det hm och latte på Dolce, där hans spansklärare satt, jag skulle också vilja ha en sån flashig lärare, hehe. Sen gick vi till ringen och kollade hm där, sen seven för glassköp och sen midis för solen. Detta tog 4 timmar ganska exakt. Himla trevligt tycker jag!
Okej, det blir ganska konstigt när man ställer fram klockan, solen skiner liksom fortfarande och klockan är 18!
Hum, imorgon är det skola, sen på tisdag tänkte jag gå och klippa mig! tihi, svinkort, jag tror jag ska raka av allt :P

Puss på dig!
Kristina

Tack

Tack alla som bryr sig. Tack för att ni finns.

Idag har varit en bra dag. Jag vaknade, hade en himlans mensverk så jag gick och la mig i Annikas säng, när hon förstod att jag hade ont i magen tryckte hon på en punkt på benet och sa att det försvinner om man trycker där, själv trodde hon inte på det, men vad hade jag att förlora? Hon tryckte och det gjorde så himla ont, det var helt hemskt, sen släppte hon och värken var borta. Hon trodde inte på mig när jag sa det men så var det. Helt coolt. Vi åt frukost och jag klädde på mig och packade väskan. Iväg till tuben med mamma. Till Sverigeshoppen och köpte älghandduk och grytlapp åt min tyska familj :D. Sen lite hm och lite skor. Och sen jympa. Knackade faktiskt på Erik som satt på tuben när jag gick förbi.
Hem. Städade lite (inte klart än) och gjorde middag med syster. Mamma och pappa e på hörnet. Vi gjorde värsta salladen och sen våfflor i massor :D med glass och jordgubbar!!!!! SÅ smarrigt!
Nu har syster gått ut för att svänga sina lurviga och jag har precis bränt en skiva till min tysk, den blev faktiskt helt okej. Bara låtar på svenska, så tyvärr ingen ark :(.
Hum. Jag åker snart till TYSKLAND!!!!! München 4-ävöh :P

Japp, imorgon ska jag träffa min nudel Adam! Så nu ska jag väl, plocka klart i rummet, sätta på tvn, stänga av den och konstatera att det inte var något bra, sätta på en film, stänga av den, titta på mobilen och somna.

Puss och hej!
Kristina

Ibland

Ibland känns det som att något brister inuti mig. Min tro på mig själv försvinner. Ibland är det ganska skönt att bara släppa allt, men samtidigt vill jag ha någon som fångar upp mig, tröstar mig och pratar. Alltså, jag har ju ganska många sånna personer som kan göra det, men inte just då när jag känner mig så. Nu ska jag inte bli allt för djup och tråkig, men jag tror jag har lite för mycket för mig. Jag hinner aldrig tänka, jaga bara följer med. Eller jag kanske leder?
Ibland känner jag mig i alla fall ner, men helst visar jag det inte för nån. Och när man behöver din största syster som mest är hon på middag och på stresskurs. Jaja, sånt  är livet.
Hum, om en vecka är jag i München nu. Shit pommes frittes. Har precis gjort ett cd-omslag till skivan jag ska bränna till Sarah. Någon som har förslag på låtar? Tänkte ta lite ark, lite håkan, lite laleh, lite uggla kanske hehe å lite hum... Jag får tänka på det helt enkelt.
Hum, nu är klockan snart 10, måste öva lite glosor till imorn.
Hoppas alla har det bra och så.
Puss och nudelkram!
Kristina

tjolahopp

Hej alla!
Idag när vi var påväg till porslinsmuseet i Gustavsberg går jag brevid min lärare där det är som isigast och blötast. Då självklart säger hon : "Visst var det du som var på jympan i Gubbängen förra lördan" "Ja det var jag" svarade jag snabbt, "Guuuu va hurtig du är" *litet skratt* "Varje gång jag såg dig hoppade du ju som en tok" "Jo, eh, jag brukar gå på medlejympa, men det är ganska skönt när man får skjuss av mamma och så kan man ju vara bättre än tanterna..." "Hehe, jo jag var där i lördags också, men du missade inget, det var en dålig tantledare..."
Oj, okej, nu var det inte så hemskt, men ändå, så privat vill jag inte prata med lärare, VA hurtig du e liksom, haha, vad ska man säga. Ja tack. ????!! Jaja.
Idag ska jag plugga!
Om en vecka och en dag är jag i Tyskland nu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Shit pommes.
Hoppas alla har det bra och håller tummarna för våren!

Puss alla!
Kristina

Dröm

Nattens dröm:
Jag var i München inatt. Det var hemskt. Jag hade glömt packning, hade glömt present och hade bara på mig en lite tunn tröja. Jag var där med Towe och vi gick in i en affär för att köpa present. Till min stora förvåning hittade jag små älgar som det stod SCHWEDEN på inne i affären och dessutom kortlekar med Sverigemotiv. Sen gick vi ut för att ta bussen, 5 i 5, fem minuter innan vi skulle möta tyskarna. Då kom värsta punkargäget som kände någon som var med mig och helt plötsligt började de prata svenska. Det var helt skumt, nu har jag väl många Münchenresor framför mig innan jag väl kommer dit, shit pommes.

Idag hade jag två lektioner, historia (mycket historia blev det kanske inte gjort med trevligt att prata av sig), sen lunch och tyska. Ikväll är det au-möte. I solna. I solna ska jag vara halv 9 imorgon bitti, gäsp säger jag, :S.

Det är så härligt väder och jag vill ha en röd vårjacka, kanske ska leta i M'unchen så man inte har likadan som hela Sverige...

Puss
Kristina

Vårsmak

Hej. Nu är helgen över. Jag är helt slut. Men det blev bra. Inte så många deltagare som vi hoppats på men ändå lyckat, allt funkade och de flesta var nöjda och glada. Vi har haft småstjärnorna, så ska det låta, karaoke, melodifestival, disco mm. Helt roligt.
Nu är det bara att köra på den här veckan och vara hemma i helgen och sen är det Tysklan, München som väntar. Pommes. Om jag inte minns helt fel är det en del som ska göras till den här veckan. Imorgon är det Au-möte och så får jag köra på hela veckan. Wooho. Nu har jag i alla fall en ganska stor sak mindre att tänka på :D. Jä.
Hoppas alla mår bra och titta ut genom fönstret, är det våren? Säg att det är våren! Jag älskar våren.

Puss på alla!
Kristina

Jag och Adam!!!!!!!!
jåa
Nudelsöt!!! Wohooo!
Vi var trötta, mer trötta och övertrötta, men posiga bilder blev det :D


Hej igen.
Jag kom att tänka på en sak. Melodifestivalen. Visst är det underbart? Aaaah, jag bara njuter. Carola kommer sopa mattan i Aten. She´s the one and only. Jajamensan. Hehe. När är den stora festen? Puh, imorse när jag vaknade dunkade POOOOOOOODELS i mitt huvud på högsta volme kändes det som, inte så vidare härlig känsla. Jag tror jag ska packa upp och gå och lägga mig nu, det känns som det enda rätta, helt enkelt, bums i säng!
Pussi
/Kristina

Hej

Hej.
Idag är det tisdag alltså. Klockan är 19 och jag har precis ätit Spagetti med tomatsås som jag slängde ihop lite sådär på en höft. Nu ska jag sätta ihop en slutgiltig budget till Vårsmak och sen plugga samhälle.
Alltså kan jag inte sitta här längre.
Hoppas alla har haft en bra dag och att ni njuuuuuuuter av vintern :P
Jag vill faktiskt ha vår nu!
Puss på kinden
Kristina

Visst

Säg att det är så, säg.

Ibland känner jag en känsla av uppgivenhet. Ibland en känsla av mod, vilja, kraft. Jag vet inte riktigt hur jag känner mig idag. Eller. Idag tror jag att jag kan, jag vet att jag kan, jag kan klara allt, bara mitt mod finns. Och det har jag.
Jag vill att det här ska gå bra. Vilket? Allt. Skola, scout, kompisar. Mitt liv.
Idag ska jag ha tyska hela dagen. Kul jul. Men sen ska jag vara med mina älsklingsflickor. Det är helt sjukt hur glad jag blir bara av att se dom. Nudelar!

Jag ska nog göra mig i ordning nu. Men tänkt på det jag skrev där uppe. Man kan klara det bara man tror på sig själv, jag tror på mig själv, därför kommer det att lyckas. Jag vet, eller kanske, jag vill.

Puss och kram och ha en toppendag!
Kristina

WOohoo

Hej allahopa!
Idag är jag ganska glad.
Jag ska på lagbesök ikväll. Har haft historieprov imorse, det gick okej. Samhällsprov på torsdag. Tyska hela dagen imorgon.
Å visst känner man sig så omtyckt när det börjar knastra i högtalarna för att mobilen ligger för nära och så hör man det söta lilla pipet. Hihi.

Hoppas alla får en bra kväll. (Daniel lät inte särskillt inspirerad till kvällen, men han får ju träffa mig och då tycker jag han ska vara glad :P)

Pussi!
Kristina

Blubb

Jag har historieprov imorgon.
Jag ska på kårstämma nu klockan 19... Hinner alltså inte plugga mer.
Shit pommes frittes.
Jag är hungrig. Ska få veggolasagne!
Lycka till med livet.
Puss på alla!
Kristina

Hej

Idag har jag tränat, varit på stan och planerat vårsmak, gjort fruktsallad och tittat på melodifestivalen. (Det där kanske var i lite väl stora drag)
Jag orkar inte skriva så mycket nu.
Imorgon ska jag plugga historia hela dagen, tills jag ska på kårstämma...

Puss på magen!
Kristina

kan det blir bättre?

Ojojoj.
Pizza och karaoke med mina tjejer, kan det bli bättre? Helt underbart! Jag älskar er så mycket! Puss älsklingsnudlar!

tjejerna
ÅÅÅÅh va snygga vi är!


Kristina

Tja.

Idag har jag:
Haft idrottsprov
Ätit en bulle från seven
Haft svenska
Haft tyska - lämnat in min roman med sammanfattning på svenska, shit vad jag pluggade igår...
Ätit lunch på Peking
Haft mentorsråd
Haft samhälle
Åkt hem, hämtat hunden, satt mig vid datorn.

Mycket givande dag :S. Jag måste skriva om en uppsats ikväll och gära kulturhistorieläxan, va kul. Jag har faktiskt ingenting att skriva. Jag har suttit och tänkt nu svinlänge men inte kommit på något. Jag skulle vilja lägga mig i sängen och sova.

Pussi
Kristina

Skolan

Hej
jag sitter i skolan.Jag har bara så himla mkt för mig för tillfället så jag hann inte ens kolla min mejl igår. Pust.
I helgen måste jag också plugga, blä
puss
Kristina

Varför ska jag?

Varför ska jag bry mig om ingen annan gör det?
Varför ska jag göra allt ingen annan gör?
Varför har jag den pressen på mig själv att det inte går att ge upp?
Jag måste lösa allt, jag måste klara allt, jag kan inte fega ur.
Jag kan inte.
(Jag orkar inte mer)

Igår skulle jag ha deadlinemöte för ett arrangemang som ska hållas nästa helg. Det blev inställt. Det blev inställt en kvart efter det skulle ha börjat. Då hade Hanna och jag redan varit där i 2 timmar och pratat igenom allt. Vad tjänade det till? Ingenting. Ingenting får man för att man lägger hela sitt hjärta i något man tror på, något man vill göra, något som känns bra, något man vill rädda. FAN!


Måndag.

Hej.
Idag är det skola. Jag har en lektion, sen lunch, sen har jag två lektioner och sen slutar jag kvart över 3. Helt okej. Sen ska jag på stan och sen till Solna, möte 4-ever... Jag känner väl att jag har lite mer koll sen jag fick protokollet igårkväll från förra Vårsmaksmötet men ändå många frågetecken som måste lösas. Det är bara att hoppas det går bra.
Igår pratade jag med min tyska vän på msn, hehe, det var kul, jag är elit på tyska ;) Och jag ska åka dit om typ en månad!!!!! Shit pommes frittes säger jag.
Visst har min sidlayout blivit snygg? Jag ändrade lite igår, riktigt nöjd faktiskt.

Nu blir det tillbaka till skolan och min små älsklingsnudlar!
Å va kul att träffa er igen!

Puss på alla!
Kristina

I´m back!

Tjena hejsan! Eller godmorgon kanske. (Varför är jag vaken nu? Jo, för att katten väckte mig, jag låg och tittade på min mobil ett tag, på att klockan skulle gå och sen halv 9 bestämnde jag mig för att gå upp)
Jag är tillbaka, som tur är, hade vi inte stannat i gävle kanske vi hade varit med i seriekrocken mellan arlanda och väsby, nu fick vi stå 2 timmar i kö istället, då var motorn avstängd i alla fall en halvtimme, annars kröp vi fram ungefär en centimeter i sekunden. Helt sjukt.
Jo jag har haft det bra men sista dagarna var väl lite väl jobbiga, ligga helt förkyld i ett litet hus i ingenstans, jo men va kul. Sista gången jag ringde till Daniel Larsson lät han inte så himla glad för att det var jag som ringde, igen...
Innan jag blev sjuk åkte jag massa skidor, gick prommar med hunden och red en 2timmars tur på isladshäst, det var helt underbart, i en snöig skog, bara galoppera fram, mm, mm, mm.. Snacka om att hästen var svettig efter, det ångade om den i 10 minuter efter jag hade tagit av sadeln, och det snackar jag mycket, så som när man häller av vattnet av pastan, fast över hela hästens rygg! Absolut en upplevelse, ridningen alltså.
Första helgen var min kära syster Ernst med, när vi kom upp till stugan och har packat in så säger mamma "vill du inte ha lite müsli" men en väldigt pipig röst, som att hon sa det till hunden, men det visar sig att hon sagt det till pappa, och nej han ville inte ha någon müsli, mamma sa visst wiskey, men det ville han inte heller ha, det var hon som ville :P. Är det så man blir när man skaffar hund passerar någon slags övre gräns? Pratar likadant med gubben som med hunden, ojoj. Ett kommando för båda, smart!

Här kommer 3 bilder från veckan som gått.
Hunden
Älsklingen i min säng
Jag+Hästen
Jag på islandshästen Skalda
Jag+Hunden
Jag och min Pussilago

Idag måste jag åka till stora staden, har inte sett en HM på 10 dagar, jag måste verkligen vara utvilad. Så ska jag packa upp och fixa lite inför morgondagens möte, plugga lite och så. (Håller på att läsa en roman på tyska, jag är grym, alltså det är till skolan...)

Hoppas alla får en grym dag och glöm inte att det finns de som är hurtigare än er idag, vasaloppet.
Puss och hej
Kristina