att flytta hemifrån

Vi bröjade dagen med en stärkande frukost hemma hos mor, en god kopp latte medan A tankade bilen och sen bar det iväg med första lasset. Ner i källaren, ut med tidningarna, upp med porslin och röj i Ikea-kassar. 3 lass blev det och till en början var det faktiskt lite rörigt...

          

Men eftersom ordnade det mesta upp sig och jag gjorde i ordning en stärkande middag.






Och gott blev det...



Sen var det dags att fira att allt hade gått så bra, med en smaskig Asti från vår favvostad Köbenhambn






och mys såklart, imorgon får vi lämna Hökarängen bästa svängen för att bege oss till Sötälje, där vi ska vakta barn åt As gravida kusse, även fast Adam måste öva att ta hand om ettåringar då det är det han kommer göra framöver har jag paxat Abbadabbadooo hela dagen.

Godnatt

Glassen vissnar


Hemkomna från paradiset i Strömstad




SItter på altanen och flyter bort. Igår hade vi en underbar dag på Erstaviksbadet. Ja, faktiskt en heldag då vi steg upp på morgonen glada och förväntansfulla för den nya dagen, Adam ställer sig i duschen och jag ser mot min besvikelse att min klocka har stannat. Tittar på mobilen och inser att klockan inte alls stannat, klockan var 06.55 och vi hade redan varit vakna i säkert en halvtimme.
En lång och skön dag i hettan.

Snart bär det av till Hökis!

Kajvar


Som jag nämnt förut tycker jag att det är himla trevligt att pyssla. Och se här vad jag fick fram när jag satt och klippte KALLES-tuber för Gudmors vidare bruk. 5 st värmeljusstakar som tillsammans blev fastsatta på en nymålad bräda. Tjoff, en nyskapning.

Idag har jag pysslat med plast, mycket märkligt papper som jag klippt ur figurer, gjort hål i och färglagt och sen smält med en värmepikadoll. Det blev intressant, men två stycken blev faktiskt potensiella örhängen. Måste ta kort på ATELJÉN och visa, allas dröm, ett helt hus fullt av pyssel!






Nice hö?

Grå dag

Vi har anlänt till Strömstad och idag är det mest grått utanför fönstret.
Men vad gör det. Här datoriseras det, spelar Gitarhero och bakas för hela slanten och utsikten är inte den sämsta från Sveriges finaste sommarstuga.





Någon där emot?
Vi stannar till onsdag

semesterfirarn






Mama Mia

Att gå och se på Mama Mia satte sina spår. Här varvas endast fyra skivor som spelas varma även fast högtalarna spruckit.

Arrival - Abba
Ring Ring - Abba
Super Trouper - Abba, och gissa vilken mer?
Abba - Abba



Nämen Annefrid!
Eller är det kanske Benny?

Släkten hela dan

Här sätts släkten alltid i första hand.
Släkten är alltid välkommen och tas emot med mat i massor och en gitarrkonsert i vardagsrummet.
Här är så livat att jag nu varit tvungen att proppa i mig IPREN på morgonen för att jag har så jekla ont i huvudet. Kan vara min slappnaavförkylning som alltid kommer lika lägligt. Eller den där perioden på tre bokstäver som A alltid fruktar över. Igår gick allt över styr och vi var tvugna att ha serios talk. Det slutade med Allsång och att jag blev bjussad på Xide på Marinan. JÄ. Här är allt party. Jag väntar hela långa dagarna på att något ska hända och sen frammåt kvällstimmarna släpps allt lös och man kan inte annat än att glädjas åt bonnatölparnas vardag.



Titta bara hur festligt det blir när en köper en extrasuperpommestallrik.. Det är det här jag kallar party.
Släkten hela dan, på Kållansisland..

Kändisnytt

Ni som trodde att Lidköping var landet, har rätt. Här kan man verkligen agera som en lantis.
Fota kändisar och prata som en bonnatölp.  För Jill var i stan idag, och Magnus.

Jonsson och Uggla
Jonsson, Uggla och Lidköping. WOW!

Vi såg Jill Jonsson mitt i blanka stan och självis elvis att jag fångade henne på kort!!! Hon kom gående, gick in i en kiosk, kom ut och gick tillbaka den vägen där vi råkade sitta, jag springer för att göra mig redo i fotograferingspose och Helén utbrister "Woho" lycka till ikväll!!".


Siri fortsätter blogga

(Observera att SIRI själv har skrivit alla bokstäver)



Vi träffade JILL JONSSON och jag sa HEJ!!
Idag har vi tittat på bio.
Vi såg Mama Mia.
Det var premiär. Den var bra!!
Åkte hem, drack drink, åt chips och smällde myggor.

Jag heter SIRI som har gjort bloggen!

linda bengtzing shoppar i Ullared

Wow. Nej. Shit. Det här finns inte. Rusta gånger 152! Det var så stort och vi kände oss så små. Proppade ner saker, slängde ut sånt vi efter några minuter hade ångrat oss om och kom tillslut till kassorna efter 3 timmar. I tidningen ULLA kunde vi läsa om ett par som gift sig inne på Ullared (DÄR LIGGER VI FAN I LÄ, ÄVEN OM VI GÄRNA SHOPPAR SÅ SKULLE DET ALDRIG KOMMA PÅ TANKEN) och att Linda Bengzing faktiskt har varit på Ullared minst 15 gånger och att hennes päron kör bussresor dit. Hennes alla gardiner är minsann från Ge-Kås och hon brukar bygga svampberg när hon kommer hem därifrån. Sen köpte jag ett par skitcoola Adidas för 200 pix, åt nudlar och klockan 15 satte vi oss i bilen påg mot Kållandsö!


Observera att vi endast var där i fem timmar...


Bonnapaus i Hjärnarp



Efter en välbehövlig dusch i Malmö körde vi vidare till Helsingborg där vi besökte Mormor och Morfar. Vi tog en tupplur utanför Stadshuset i Ängelholm och sedan vidare mot Hjärnarp. Där blev vi bjudna på grillparty, promenad, Allsång och dubbelsäng! Det är bra att vara scout och ha vänner lite runt om i landet. För en sängplats eller två sådär någon gång när det var länge sen man sågs.. Tack Fillefjong för allt! Det var välbehövligt innan onsdagens vidarefärd till Ullared...



Snacka om barskåp killen hade, men han har ju flyttat hemmifrån så det är okej (bor i friggeboden två meter från villan)..


Hasch, bira och tabasco



Så kom vi äntligen till Köpenhagen, där solen sken och måsarna skrattade oss över huvudena. Men inte var vi ensamma, på stationen möttes vi av hejdundrande massa ungdomar som hade tillbringat de senaste dygnen på festen i Val.


Vi gick genom staden.. Ströget och Nyhavn och sånt man ska se. Sen promenerade vi en lång sväng upp i Nörrebro, där vi skulle tillbringa natten. Vi hittade gatan och gick en sväng i väntan på att receptionen skulle öppna. Tro det eller ej. Sleep-in Green var ett riktigt reko ställe.. Det enda som krävdes för att få anställning var en märklig frisyr.. Men skjyssta sängar var det, en sovsal med 4 våningssängar. Vi bäddade och gick sedan ut på stan igen. I jakt på gratis Citycyklar. Och vi fann de. 2 st till och med, så vi tog en tur till Christiania.... Där blev vi erbjudna både det ena och det andra, drack 2 öl och cyklade sedan vidare. Det var en sjukt cool upplevelse att ha varit där. Jag hade inte föreställt mig det så extremt som det faktiskt var. Men tyvärr får man ju inte fota... Den enda lagen innanför murarna dock, hehe.


Vi åt middag hos en urmysik dansk grek och gick sedan vidare till en bar vi spanat in, som dessutom bara låg runt hörnet från där vi bodde. Sen gick allt utför. Världens äckligaste shot, tabasco, salt och peppar är bara några av ledorden för kvällen... Två galna danskar, Kristian och Peter fö helvite bjöd så det stod härliga till och det satte sina spår dagen efter.



Peter fo helvide


Kristian


Härlig


Kul kille


Sista bilden på kameran för kvällen....


Köpenhagen

Imorgon ska vi till Köpenhamn, min kille och jag. Dagen har varit lugn och skön med stros i Malmö, bad i poolen, studsmatta, glass mm.. Dock ska jag anmäla AA för kvinnomisshandel då jag fick en otroligt rejäl smäll av himself och har som han själv uttrycker det "som lite rouge" bredvid ögat. Det gjorde ont i fem timmar.
Men imorgon som sagt ska vi till Köpenhamn och leva livet. Dricka bers och ha det bra. Och sen "sova" på ett ungdomligt och punkigt vandrarhem, även ekologiskt. Kommer bli coolt. I alla fall en upplevelse.

Och Helén! Både F och jag är ruskigt besvikna på dig för att du inte har fler yrken att komma med. Vi hade väntat oss ett nytt om dan, åtminstonde... Så, skärpning!

Vi avslutar med en bild, eftersom min fina gröna dator har minneskortläsare!

Jag <3 grönis



Det är sommar.

First stop: Malmö, changes here from work to holiday

Äntligen har bilsemestern börjat och vi har anlänt till vår första anhalt: Malmö.
Vi kom igårkväll och inatt har vi växlat mellan att sova på golvet och i en säng. Jag fick börja på golvet.. Suprise.
 Abba och Adam spelar gitarr och solen har börjat skina efter regnet.
Semester!