Kolla in vulkanbloggen



Vulkanbloggen - en intervju med Kristina Bogren i egen hög person

 

Relajsen

image235

image236

image237

Linda baby


Käre gode gud låt Linda Skugge få ett bra liv och inte råka ut för världens onda sida.




HON HAR FIXAT DET!
HAHHA!
DET KOMMER EN KILLE MED NYA BÖCKER HEM TILL MIG I EFTERMIDDAG!!!!!!!!!!
FATTA, LINDA FOR PRESIDENT, HON ÄR MIN GUD IDAG.

KOM PÅ RELEASEFEST IKVÄLL, DET BLIR ETT JÄVLA PARTY MED RYKANDE FÄRSKA BÖCKER!!!!!!

Välkommen du också precis som linda

image234


kär kär kärlek

"Så underbart!!
Grattis till förstaplatsen.
Och tack för inbjudan!
Linda"

Linda Skugge, en kändis att lita på, pröva att melja, hon svarar alltid.

Idag börjar jag inte förän 13.20. Skönt. Men sen blir det ganska speckat. Slutar 17, direkt till äventyrsjympan, hemma vid 20, ät, duscha och iväg på studentskiva.
 
Men inte är jag ledsen för det, tvärtom, jag är ju hema i helgen och det känns verkligen underbart skönt.

Praktikbloggen

Nästa gång jag kommer att fylla år på en lördag inträffar först 2017, hur kul känns det?


Idag, har jag försökt på tag på Antonia Stackelberg men inte lyckats. Men jag ska lyckas innan jag går härifrån. Klockan 15 ska jag till ett fotbollsfritids, vilket minst sagt kan bli intressant.


Jag har precis gjort en enkät till redaktionen som jag hoppas få svar på, tänkte fota de och sen sätta upp på väggen. Japp, viktiga grejer att göra som ni märker.


Har mejlat Linda Skugge också om vulkan. Ett bittert mejl men hoppas på någon sorts reaktion.


Återgå till arbetet nu, sitt inte och läs bloggar...


Praktikbloggen

Hej hallå


Som om det inte skulle vara tillräckligt att vara publicerad författare. Nej, nu ska jag bli publicerad journalist också. Jag menar, var ska detta sluta? Ni i Vasastan och på Södermalm! Håll utkik i brevlådan. Snart kommer "hallå där..." med Joakim Falk och titta noga på undertecknad journalist.


Jojomensan, jag är klar med min lilla intervju och det blev så bra så. Nu är jag trött efter att ha suttit på en stol hela långa dagen. Förstår inte hur man orkar jobba 9-20 en dag som denna med bara inomhusarbete.


Imorgon är sista dagen här på praktiken och så är jag lovad att få komma ut lite och ta några bilder. Just nu sitter jag med boken "Festikettboken" och försöker snappa upp den röda tråden.


Jaja. Får väl gå hem snart om jag har tur.


Praktikbloggen

Idag, tisdag är inte lika hypat som igår. De flesta sitter på redaktionen och pysslar med sitt. Jag har fått ett uppdrag, att skriva en "hallå där" om Joakim Falk, 16 år och trollkarl. Jag har formulerat frågor och lite inledande text men har inte fått tag på snubben i fråga. Det är min uppgift för dagen.


Det regnar ute och är fruktansvärt att gå ut. Vill inte, vill inte, vill inte. Trots det var jag och A-K på en liten tripp till Fältan på lunchen. Där såg vi en kille som försökte ta kort på sig själv med en svensk flagga i bakgrunden. Det såg inte ut att gå så bra då han stod där både när vi gick in och ut. Lustiga människor man träffar på.


Jag ska ju iaktta några saker då jag befinner mig här under tre dagar. Exempel på saker att iaktta är: Hur ser arbetsplatsen ut i ett genusperspektiv? Har män och kvinnor olika arbetsuppgifter?  Tjänar de lika mycket? Vem har ledande befattningar? Vem har mest att säga till om? Vilka jobbar deltid?


Samtidigt sitter jag och utreder vilka studentskivor jag ska gå på och ej. Det är svårt. Det är lite mycket att göra just nu i krokarna så jag vet inte riktigt hur jag ska prioritera.


Nu måste jag kissa.


Praktikbloggen

Igår, måndag var en intensiv dag.

Redaktionsmöte 9.15 övergick snabbt i en rask promenad mot Östermalms innerkvarter. Jag skulle träffa den manlige Schutterman, dock inte designer men drivande kraft för ett någorlunda nystartat vaktbolag. Han kallade sig eldsjäl och var minst sagt en lustig man. Han berättade om den ökade säkerheten på studentskivor och svårheten det skulle innebära att vara kvar på "efterfesten" som minderårig. Besöket tog 1,5 h och det var mycket intressant att få inblick i någons annans spänningsfyllda vardag.


Tillbaka till kontoret där det var full ruljangs i lunchrummet. Jag åt thaisoppa med en ostfralla och det heta diskussionsämnet var Aftonbladets felsteg i att de publicerat fel kille från Broder Daniel som tagit livet av sig.


Efter lunchen bar det av igen, den här gången till Mariatorget, där vi gick fel uppgång och fick guidad tur av en brevbärare på söders gator. Han tog verkligen sin uppgift på allvar då han tre meter innan varje sväng uppmanade: Höger! eller Vänster! eller Snedda över gården här! Många intressanta möten alltså som jag inte skulle träffat på annars. Vi skulle till polisstationen och prata med en intensiv kvinna om medling. I det lillamedlingsrummet där solen låg på fanns inget syre över huvut taget. Jag lyckades sitta lugnt ett tag innan det började flimra framför mina ögon och jag var tvungen att blunda för en kort sekund varpå den intensiva kvinnan säger: Din kollega håller på att somna. Nej, nej utbrister jag, glad för att fått synen tillbaka men förvirrad för att kvinnan inte känner av den enorma syrebrist som rummet erbjuder. Puh, efter 1,5 h där kom vi äntligen ut på gatan och kunde andas. Det var en sådan befrielse att jag knappt kunde tro det själv.


Vi återvände till redaktionen och där fanns det inte mycket att göra. Jag drack en kopp kaffe och sen fick jag gå hem. Slut för idag, tack för idag.


Misströsta inte, jag kommer snart med en färsk uppdatering av dagens smaskiga jobb.