Kristina tipsar om mat



Efter att ha tränat för första gången på 5 månader lagade jag den här välsmakande lunchen. Ris och vårrulle.

Tip of the day: Lägg salladen i kastrullen eller stekpannan eller vad du nu använder i några sekunder så får den ett rejält uppsving, häll sedan lite soya på och det kommer smaka som himlen.




Så gott var det.

Kristina förroligar



Att ha fina färger på köksredskapen ser jag som en självklarhet och samtidigt en möjlighet. Därför köpte jag den här otroligt snygga måttsatsen och nu mäter jag upp ris med ett leende på läpparna.
Pröva själv vettja

Kristina om förmiddagsfika

I min familjekultur är det väldigt viktigt att man efter frukosten gör något så att man blir förtjänt av förmiddagsfikat vid 10-tiden.
Detta har ju självklart format mig som människa och när jag nu sitter här med min förmiddagskaffe känner jag ju en viss skuld då jag varken diskat frukostdisken eller klätt på mig.

Att göra sig förtjänt av förmiddagsfika kan vara:

- Stryka en tvättkorg full av kläder
- Vika lakan
- Långpromme med doggen
- Damsugit
- mm mm..

Detta gällde iförsig till störst del på Enskedefältet eftersom hon som instiftade den här regeln numera har en hemmaman som redan har gjort allt det här plus kokat kaffe innan hon ens hunnit från frukostbordet.
Så ja, jag kan väl säga så här, att jag ska göra mig förtjänt.
Det var bara det att jag kände mig tvungen att dricka kaffe nu så jag vaknade ordentligt tills jag ska gå och träna på gym för första gången sen i mars.
Vad fan har hänt med henne tänker du då?

Jo, jag har nämnligen varit booooortrest långt bort där man inte har gym utan tränar mer som en del av vardagen. Påväg till jobbet, på jobbet, på lunchen, efter jobbet, hemma, osv..
I Vietnam har de även en väldigt härlig tradition att mannen i fråga ska massera sin lilla fru på kvällen. Hur många gånger tror ni inte jag försökte med det? Men, men. Man får väl ta det man har och inte kräva så mycket.. Adam, sa jag att jag fyller år snart?

Så förmiddagsfika på, förtjänt eller inte.
Jag kör på det senare.
Alltid gjort. Kommer alltid att göra.

Kristina lagar lätt

Äggröra/Skramblade äggs
En studentportion.

Behövs:
Stekfett
Salt
Peppar
2 ägg

Ställ fettet på spisen i en passande kastrull. Salta och peppra. När fettet puttrar häll över äggen. Rör om. När äggen har fått en bra konsistens och ser ut som äggröra, tag av spisen. Servera och njut.


Kristina dansar loss

Till Adam Tensta.
Men herre vad god tid han tog på sig. Där hade vi laddat sen kl 19. Och inte förrän 01.10 kom han ut på scenen. Vad är det för stil? Coren stänger ju för fasen kl 2. Jaja. Så här såg han ut i alla fall. Jag lovar.
Visst är han snygg?


Matlagning

Blev sugen på en riktigt smarrig tomatsås, varpå jag ställde till med stor matlagningsfest i min lilla håla. Men såsen blev så god att jag säkert "provsmakade" en tredjedel innan pastan var klar. Spisen går ju på timer, så jag erkänner att den hade stängt av sig och jag började bli arg över att vattnet aldrig började koka.. Så kan det gå. Men gott blev det. Nu är det hattfest.


Kristina 5-kampar


Tyvärr började det ösregna och alla rann bort och sprang hem.
Men men.
Kanske att mitt lag vinner ändå.
Jag gjorde en strålande insats i norsk fylla där man lite halvt yr efter 10 varv skulle göra charader, jag var ett svin. Utan att låta. Lätt som en plätt.
Ikväll är det "hattparty" på Bärseback och sen vidare till KÅREN där ADAM TENSTA ska spela. Äntligen nån från Stockholm. Alla tror att jag är störd som flyttat hit från Sthlm. Men va fan.
Nu ska jag nog duscha.
Varmt.
Länge.
På mitt bruna badrumsgolv.
Så schnyyyggt.

Kristina fyndar


Att flytta till Örebro innebar en hel del förändringar, vissa bra, andra mindre bra. Igår upptäckte jag ännu en när jag köpte 3 baströjor på Sisters, det är inte som i storstan här inte där man betalar för alla. Nepp. Här köper man 3 och betalar för 1.
Det kallar jag affärsidé.

Kristina organiserar


När man är student är det viktigt att ha koll på alla papper som kommer som en följd av att bli ung vuxen. Just nu har Ålle 20 procent på kontorsmaterial här i Örebro. Väldigt bra, så sväng förbi och bli organiserad du osckså.
Pärmar är bra till papper som man får återkommande och mappar till papper som är viktiga men inte lika regelbundna.
Du kan nu boka en kostnadsfri rådgivning "Kristina vet skillnad på sida och blad" och därmed förbinda dig till 10 års obligatoriska koller att du håller en bra standard i din organisation, endast 500 kr per gång 1 gång i månaden.

Vi ses

Kristina kollar in





Fin gatsten



Nån snygging



Kyrktorn

Kristina tar sovmorgon



Att vara student vekar vara ganska soft. Ja, tills lektionerna börjar vill säga.
Idag vaknade jag 10 i 10 och ett ganska bra supertips när man äter frulle sådär vid 11tiden är att koka ägg.
Jag gillar ju då löskokt, men det där får man känna efter vad man själv känner sig bekväm med..
Dessutom kan man ju hoppas att ett ägg är fritt från tillsatser..

Kristina reklamerar



Ibland blir man missnöjd och då ska man klaga. Jag har skrivit ett klagobrev och ska härmed reklamera min fotobok till FujijävlaDirekt.

Att reklamera:
Skriv ett vänligt men hatfullt brev.
Bränn en CD med bilderna, även om du inte själv får upp bilderna från skivan har du i alla fall ansträngt dig.
Skicka med fakturanummer och summa du vill ha tillbaka.
Skicka till rätt adress.
Gör klart att du aldrig mer vill ha med företaget att göra.
Skriv mottagaren betalar portot på framsidan.

Första dagen avklarad



Ja, jag kom dit, i sällskap med jag vet inte hur många andra. Och det var ändå bara Hälsoakedemin.. Vi fick info om Universitetet, rundvandring på Universitetet, tipspromenad på Universitetet, info om Hälsoakademin på Universitetet, migelfika och prisutdelning i prismahuset. Ja, det var min dag.
Och för att fira denna första UNIVERSITETSDAG lagade jag mig en god och närande lunch helt i STUDENTERNAS tecken. Nämnligen en nudelsoppa kryddad med sweet cili, peppar och creme fraiche. Ikväll får det väl bli kokt isbergssallad med skivad gurka.

Skolstart

Gör dig redo i god tid innan du ska vara i skolan. Även fast du bor fem minuter från aulan där du ska infinna dig är det skönt att vara i tid. Alltid redo, som vi säger.


Lagar mat



Mät upp en kopp tortellini, koka vatten, salta. Lägg i pastan när vattnet kokar. Koka i 13 minuter. Häll av vattnet. Salta peppra och blanda i tre skedar creme fraiche, rör om. Servera medan värmen finns kvar framför datorn. Ät och läs mejlen.
Smaklig måltid.

Kollar in skolan

Tips från cochen



Kolla in Universitetet dagen innan registreringen, då blir det mycket enklare att hitta dagen efter och desstuom slipper du oron om att du inte kommer hitta.

Kristina stylar


Snygg krok till nycklarna


Supersnygg tandborstsmugg matchar draperiet


Skön kudde till stolen, glidsäker såklart

Kristina fixar säng


När man glömmer att köpa sängben på IKEA när man är där med bil och släp och mamma och pappa, gör det absolut ingenting. Då cyklar man bara in till staden i ösregnet, tar bussen runt halva Örebro och vipps är man där, dyblöt men glad. Man rusar igenom för att man vet vad man ska ha och tjo så kan man åka på samma busssmsbiljett hem igen. Här i Örebro gäller nämnligen biljettet i 3 timmar!!
Sen cyklar man hem igen med en IKEAkasse på styret och alla skrattar åt en, men svettig och nöjd kommer man hem och får skruva på benen på sängen. Vilken fest.



Ooh, så snyggt, nemen titta, ett sängöverdrag kunde jag kosta på mig dessutom.

Frukost

Jag får erkänna. Jag hade nog planerat att gå upp ganska tidigt idag för jag har ju lite att pyssla med. Men nehe, jag vaknar inte förrän efter nio. Det är bara att sätta fart.

Tip of the day

Ät en bra frukost så orkar du hela dagen.

Kristinas Ikeatips

För att jag inte ska tråka ihjäl här på mina 18 kvadrat har jag bestämt mig för att det ska vara mycket färg var jag än går. I "hallen" har det varit ganska vitt, tills nu!
IKEAtips nr uno.



Enkla förändringar 99 spänn.
Me likei

Kristina inreder


Min snygga säng som ska få ben imorgon...


Min snygga bokhylla



Liten översikt på mina 18 kvadrat..


    
Min tillfälliga arbetsplats och en mina kokplattor


Mitt stora, snygga kök


Mitt inte så häftiga badrum fick sig ett rejält uppsving med ett nytt duschdraperi

Att storhandla

till en person.

Tip nr 1

Ta med en ryggsäck, det är svårt att hålla balansen på cykeln med för många kassar..

Tip nr 2

Förpacka smörgåspålägg (skinkan) i mindre portionspåsar och frys in alla utom en, ta sen ut och tina eftersom..

Tip nr 3


Ställ först in kyl- och frysvarorna, ställ sedan fram alla torrvaror så du får en bra överssikt

Tip nr 3

Organisera sedan in varorna så att det du använder oftast är lättillgängligt, eller det som ser godast ut..

Ni får väl käka nudlar i några dagar, medan ni väntar på storkoken.. Tids nog..


Hej och välkommen

Till Kristinas nya boende.
Jag guidar er genom en värld av vardagssysslor, allt från att styla badrummet med ett häftigt duschdraperi till veckohandling.
Häng med på min resa.

Ojojoj. Nu är jag äntligen här.
Men allt kan ju inte gå smärtfritt, så efter två timmar på tåget tog jag bussen åt fel håll, rätt buss, men fel håll. Så jag fick sitta på samma säte i ytterligare 1,5 timme istället för 20 min.
Men men, nu kan jag i alla fall den delen av stan.

Nu ska jag på shoppingrunda.
Det bär av till Willys där jag ska försöka handla det som behövs. Än sålänge innehåller mitt skafferi endast te och mitt kylskåp en flaska skumpa och en mörk choklad. Allt man behöver kan man tycka. Men som sagt, för att vara en god förebild på bloggishen ska jag försöka vara duktig till att börja med.
Inköpslista check!

Vi ses sen!

Här sitter jag

Och idag är jag inte arg.
Sen sist har jag hunnit med att bli sjuk och bli frisk igen.
Tjoho vilken lycka, för imorgon packar jag min lilla väska.
Sen drar jag på tisdag.
Och förvänta er inte att jag kommer tillbaka.
På ett tag.

En sak jag har grubblat över de senaste dagarna är det förskräckliga modet inom friidrotten.
Hej, hur ska jag kunna elitsatsa när det är det där modet som gäller?
Jag som har en ljus framtid inom kula.
Se bara på Arianne Friedrich.
Va?
Hennes trosor är mindre än de jag normalt sett har på mig varje dag, under kläderna, inte som första plagg.
Herrejävlar.
Hon kan väl inte hoppa högre bara för att hon inte har något motstånd på rumpan.
De är så små att hennes könshår sticker ut, om hon nu hade nått.
Nej, tacka vet jag Linus. Han har i alla fall fattat att Stefans Holms fladdrande shorts inte var något att hänga i julgran.
Han valde snygga, tajta, sexiga långkalsonger. Tack för det.

Sen har jag säkert grubblat över tusen andra saker.
Men de försvinner lika snabbt som de kom, för jag har ju FarmVille att tänka på.

Vi ses nog inte förrän i Örebro.

Tisdagsskriket

Här sitter jag och är arg.
Vad är hon arg på?
Ja, vad är jag inte arg på.
Nej, kanske inte så, men jag har en väldigt dålig känsla i kroppen.

För ca 2 veckor sen fick jag hem en fotobok jag gjort om Kina. Den såg ut som skit.
Kvaliten var skit. Hur kan någon uppskatta det där skräpet som kostar en halv förmögenhet. Om inte en hel.
Då, när jag fick hem den ringde jag till kundservice för att fråga hur man reklamerade. Jag fick en tysk kvinna i luren som gjorde klart för mig att det inte på några som helst villkor gick att reklamera och att det var jag som hade tagit så jävla dåliga bilder. Henne kunde jag ju inte lyssna på och slängde på luren i protest. Nu har jag nyss skickat ett mejl där jag sakligt beskriver mitt ärende och gör klart att arga tyska kvinnor inte ska sitta på kundservice om de inte kan svara på frågorna kunden ställer. Det här mejlet väckte såklart min ilska till liv. Arg nr. 1

Runt halv 11 ringde en från jobbet till mig och undrade om jag skulle komma idag. Ja, varför skulle jag inte, jag jobbar ju? Jo, men serru lilla fröken du skulle jobbat igår också. Jaha, tack för att man vet det. Det hade jag för fan ingen aning om, inte står det på mitt schema och inte har någon sagt det till mig. Åh, så blev det hela mitt fel. Jag är klar på det där stället nu. Har ingen som helst motivation att jobba tre kvällar till, framför allt inte i helgen.... Arg nr. 2

Sen är jag arg på att jag inte är brun längre. Vad är det för mening att vara i Asien i tre månader om man sen bara ska se all färg rinna ner i avloppet. Dålig stil.

Sen hittade jag en skitsnygg kjol igår som jag inte köpte för jag skulle tänka lite på saken. Vilket jag gjorde och när jag kom tillbaka fanns inte en enda kvar. Herre min je, det måste ha varit en snygg kjol.

Men mest är jag arg för att jag inte orkar jobba.
För att jag vill läsa min bok istället och inte umgås med knäppa tanter.

Tack för mig.

Mitt nya liv

Då sitter jag alltså här.
I Örebro.

Tittar ut över grässtrårnas vilda dans och trädkronornas morgontrötta svajande.
Lite sol, men ändå mest grå himmel.
Känns ganska skönt att sitta inne i kofta och titta ut på min nya utsikt.
Igår klarade vi av ganska mycket. Vi åkte hit, kollade in rummet, var på IKEA, åkte till WiLLys, åkte hit, monterade grejer tills vi hade ryggskott alla tre och så vidare..
Så på plats finns nu, en säng (utan ben, vem hade tid att tänka på ben när vi sprang igenom gångarna?), en svart Billy, ett vitt skrivbord med svarta ben och ett laptopbord som får funka som nattduksbord när jag har sängen lite högre upp.

Oj nu kokar vattnet.

Runt om det här svarta och vita har jag en hel del färg. Eftersom jag kommer från en ganska vit barndom, för att det är praktiskt och matchar till allt, är jag ganska mån om att ha mycket färg runt omkring mig. Utan att jag har tänkt igenom det alldeles inser jag nu att det är grönt som dominerar, tillsammans med orange, rött och rosa. När jag har fått upp lite pyssel på väggarna också kommer det nog bli görbra.

Ja, jag ska återvända till Stockholm för drygt en vecka och sen kommer detta vara mitt lilla hem. Vilket än så länge känns bra.

På återseende.

Hallå, jag är tillbaka, jag har inte dött

Mitt liv i 10 steg
1. Föddes och började växa
2. Fick min första fyrbenta bästa vän vid 1 års ålder, Herren
3. Försökte gråta på dagis när en fröken slutade
4. Var ängel i Luciamorgon
5. Blev scout
6. Gick i skolan
7. Levde det glada problematiska tånårslivet
8. Gick gymnasiet
9. Jobbade som fan, blev rik som fan, reste som fan
10. Hanka mig fram som vårdbiträde

Min framtid i 10 steg
1. Börja läsa till sjuksköterska
2. Leva studentliv i allra högsta grad
3. Bo själv
4. Jobba minst ett år
5. Göra en lång resa som fan (igen)
6. Utbilda mig vidare
7. Gifta mig med ett jävla stohej
8. Få massa barn, Gunnar, Henry, Knut, Stig och Rut 
9. Bli rik
10. Skaffa hästar och bo på landet

Ja. Det var det.