Ta mig till kärlek



Det smakar vår

Jag öppnar dörren och luften rusar in
Det är svalt
Snön droppar mot marken från stuprännorna
Det blir till vatten
Vått
Skönt
Våren

Tittar upp
Himmel
Himmel
Himlen
Himmelen
Himlar
Him hum
Humilum



Jag ska ut med hunden och hämta mitt lilla barn på dagis

Ta mig till dans
Ge mig nåt som tar mig någonstans

Kristina

tjugofemte januari

Hej hej
Den tjugofemte i månaden är den dagen man får lön. Det betyder att jag får studiebidrag. För mars. Det brukar räcka ungefär till den första. Nej, nu tog jag i. Den här månaden är det ju ingen mellandagsrea som lockar och dessutom är det vinter och man behöver inte börja köpa vårgarderoben än. Jag ska helt enkelt vara riktigt duktig. Är skyldig lite pengar så jag får bara hälften av studiebidraget kvar, men jag jobbar serni. Så jag får som hela mitt studiebidrag ändå i början på nästa veckan. Det är helt okej. Fyra timmar i veckan som jag ändå bara skulle tillbringat framför datorn. Det känns ganska okej tycker jag. Den tjogofemte i månaden tycker jag är ganska bra. Då kan man se fram emot en ny månad och det blir alltså närmare till den månaden man längtar till.

Idag fick min kära vän Malin för sig att vi inte skulle åka till Hultsfred i sommar, utan till Roskilde, i augusti. Vilket betyder att nej, jag kan inte då. Början av sommaren, ja, tummen upp. Slutet av sommarn, sorry, jag är upptagen. Jag och Julia som inte skriker så himla mycket efter RHCP bestämde oss i alla fall att vi inte skulle haka på den idén, Hultan it is.

Den tjugofemte alltså. För en månad sen var det juldag.. Det har gått enormt snabbt. Så nu, kan jag sluta räkna veckor. Adam och jag har varit tillsammans i en hel månad. Grattis oss. Den här månaden har verkligen gått i superfart. Jag hänger ju inte med någonstans.

I helgen ska jag till Uppsala. Det blir nog ganska intressant. Måste bara kolla när jag ska åka och så. Bestämde mig när jag var på au-möte i måndags att det var det sista. Det kändes så krystat. Inte som vanligt. Vuxenrepresentaterna har tagit över helt. Styr de stackarna med järnhand och de är inget stöd numera. De är mer som ledare som bara klagar och kommer med deras förslag som gruppen inte vågar säga nej till. Fan. Au´t har varit som mitt lilla barn. Jag vill att det ska fungera. Inte styras. Uh. Så därför känns det skönt att ägna sig åt annan scouting. Scouting som vill väl och som ska utföras på ett jätteläger, med massa människor, med massa folk, med massa scouter, alla glada. Scouting är den bästa fritidsaktiviteten som finns. Alla borde få chansen att prova.

Ja, jag vet inte riktigt vad jag ska skriva mera. Det är så skönt att skriva av sig ibland. Och jag har kännt att jag haft lite skrivtårka de senaste månaderna. Har inte skrivit någonting. Då gäller det alltså inte bara bloggen. Men det börjar lossna igen. Kanske var det boken "Svenne" som inspirerade mig att inte glömma. Jag måste fila på min stil. För jag ska bli känd. Jag skoja. Jag tror inte jag vill bli känd. Isåfall för att jag har gjort något bra. Fått USA att skriva under Kyoto-avtalet (vet inte riktigt hur det stavas) eller något sådant. Som kan rädda världen. Annars vill jag bara vara känd bland de jag känner. För jag vill vara en bra vän, som man känner alltid finns där för en. En sån vill jag vara. Men det är svårt att räcka till för alla som jag vill. Egentligen vill jag vara vän på heltid. Till alla som behöver mig som vän.
Ska träna ikväll.

Kristina

Lite mer som i en film


Jag hade haft matteprov. Det hade gått bra. Jag var glad, men trött. Jag hade köpt en tröja. Var på väg hem. Väntade på tunnelbanan, t-centralen är förresten underbar på eftermiddagen...
   

Det var massa folk, överallt. Jag njöt av att sitta där på en bänk, mitt i smeten. Alla stressade människor, alla telefonsamtal, alla musikdiggare, alla lustiga, konstiga, glada, tråkiga, utslitna, fula, snygga, krokiga och vackra människor jag såg, de gjorde mig på bra humör. Jag tittade mig omkring där jag satt, men min blick stannade till, på en kille. Ja, det var inte för att han var snygg jag iakttog honom utan det var något mer speciellt med honom, något utöver det vanliga. Han hade en jojo i sin hand, sånt jag själv roade mig med när jag var yngre, att jojja. Jag tittade på killen. Han hade  sällskap med en kille som såg ut att vara hans kompis. Då kom tåget.   

Jag var snabbt framme vid dörren längst bak i tåget, jag ville alltid vara bland de första som steg in. Det var viktigt. För då kunde jag välja, jag gillar inte att bli placerad på en plats jag inte vill vara på, eller stå på i det här fallet. Eftersom det var mycket folk var det trångt på tunnelbanan och jag hamnade i gången mellan sätena. Försökte sätta blicken på en av reklamskyltarna för att inte titta för mycket på någon som kanske inte skulle gilla det. De två killarna ställde sig bredvid mig. Det här började bli roligt. Där hade jag suttit och iakttagit dem, i hemlighet, och nu ställde de sig där, bredvid mig.   

Vid Slussen gick de flesta av, som vanligt, och jag tog chansen att få sitta. Självklart tittade jag mig omkring innan jag satte mig om någon sönderstressad medelålders handsfreemobiltalande dam behövde platsen mer än mig. Så var inte fallet. Jag slog mig ner och började le. Jag log för att de två killarna självklart satte sig mittemot mig, han med jojon mitt emot, den andra snett emot. De pratade om… Jag vet faktiskt inte vad de pratade om, jag tänkte på annat, tänkte på kompisen, som jag tycktes känna igen. Jag kunde inte titta allt för mycket, för så gör man inte, bara lite sådär som man gör på tunnelbanan. Han skrattade mycket. Skratt är nog det bästa jag vet. Han hade ett fint skratt. Jag gillade det, det gick in i hela mig och värmde min annars ganska frusna dag.  

Jojokillen gick av och kvar satt jag och han, som hade flyttat in ett säte när jojokillen rest sig. Nu satt vi alltså mittemot varandra. Om det här hade varit i en film nu, tänkte jag, hade jag tagit kontakt och sagt att jag känt igen honom och så skulle vi börja diskuterat varför och sen hade jag följt med honom hem och… Jaja. Tillbaka - det var mörkt ute och min fönsterspaning gick alldeles utmärkt. Sådär när man tittar i fönstret och ser den andra fast den tror att man kollar ut men så tittar den tillbaka och då drar man bort blicken. Ni vet. Där satt vi och tittade i omgångar på varandra. Jag log nog hela tiden.  

Han reste sig upp. Det bröt förtrollningen. Där satt jag och inte ens en blick gav han mig när dörrarna öppnades och han klev av. Han gick av en station före mig. Det betydde att han kunde ha gått i någon av mina gamla skolor. Jag kom hem. Stod och funderade ett tag innan jag började ta av mig jackan och skorna. Hade jag bara inbillat mig att han tittat på mig också? Nej, så fel kunde jag inte ha tagit. Han hade tittat.   

Några dagar efter när jag hade lite tid över letade jag upp några gamla skolkataloger. Ja. Där var han. I två av mina tre tidigare skolor hade han gått. Jag hade fått ett namn på min tunnelbanekille och jag nämnde det självklart för min bästa spionkompis. Hon letar upp alla människor snabbt och enkelt, helt otroligt men ganska praktiskt. Det tog bara några sekunder innan hon skickade en länk tillbaka, hon hade hittat honom på MySpace. Jag skakade i hela kroppen när jag öppnade sidan. Det var han.   

Vad hade jag för val nu?
1. Låta det vara. Vad hade jag trott egentligen? Att jag hittat en vän för livet?
2. Mejla. Nu eller aldrig.   

Jag valde alternativ två. Jag mejlade. Det var en torsdag, två dagar efter att vi suttit mitt emot varandra på tunnelbanan. Jag hade varit helt galen. Va? Mejlat en helt främmande människa och sagt att han såg intressant ut. Ojoj.   När jag loggade in på tisdagen blinkade inkorgsikonen. Jag hade fått svar. Jag jublade av glädje inom mig men samtidigt vågade jag nästan inte titta, men gjorde det ändå. Det var ett överraskande svar, han tyckte det var kul att jag hade mejlat. Glädjedans. Glädjetjut. Glädjeskutt. Sen gick allt ganska snabbt. Efter att ha pratat två gånger på msn följde han med mig ut med hunden. (Hundtricket!). Han var trevlig, verkligen jättetrevlig och jag blev glad. Tänk att jag hittat en sån, bara på hur han såg ut, att han tittade på mig och att han hade fint skratt.  

Vi fortsatte att träffas och två och en halv vecka senare var vi officiellt tillsammans. Det var för bra för att vara sant, det är sådant som händer i filmer och inte i verkligheten, men det var sant. Livet borde vara lite mer som på film, mer spännande, mer mystiskt.    Slutet gott allting gott, precis som det brukar vara på film. Men föresten har det inte slutat, det har bara börjat. Ja, det här är faktiskt sant, även fast det låter  lite väl påhittat.   
Dessutom tycker jag om när det regnar ute.



För ni som undrar hur det gick till..
Kristina

Dagen med stort D

Hej allesammans.
Tills idag har jag inte tyckt om Mona Sahlin. Jag har tyckt hon haft något att tvila på i sin blick och hon har inte haft den sorts personlighet som stannar kvar hos mig.

Men nu. Jag såg precis den direktsända presskonferensen på tv. Ah. Hon tog oss med storm, Mona for president. Där står hon och pratar om klimatet som viktigaste fråga, om miljöförstörningar, om framtid och om förändring. Ett levande parti som ser frammåt och tar politiken med glädje och allvar. Oj. Det var verkligen bra det jag hörde och hon svarade snabbt och koncist på de dryga journalisternas frågor. Hon hade svar på tal och lät sig inte övertalas. Hon trodde på sig själv och på sitt parti. Ja. Mona är en ny stjärna hos mig.

Tack.

Jag är sjuk och hemma. Det är det värsta jag vet. Att vara sjuk. Fan. Jag vill vara frisk och leka med de andra barnen som inte är sjuka.
Igår fick jag ett jättebra besked. Jag har fått funktionärsarbete på Jiingijamboree inom gruppen Tillsammans. Såhär står det beskrivet på
hemsidan:
"Vill du vara med om att genomföra en av Jiingijamboriis viktigaste aktiviteter?
Tillsammans handlar om att hjälpa grupper och deras medlemmar att lyckas... tillsammans."

Vem är du? Vi tror att…

Du som har ett brinnande intresse för grupputveckling kommer att känna dig hemma hos oss på tillsammans. Om du har erfarenhet av att självständigt leda en grupp är det bra, annars får du lära dig det av oss. Du behöver våga prata inför en grupp, om du vill kan du få öva dig på det. Du kommer få jobba med att hjälpa gruppen att stärka sig i sitt samarbete.

Som funktionär hos oss kommer ditt arbete att variera både i art och grad och vi strävar efter att ge dig det stöd du behöver, både när det är jobbigt och när det är roligt. I ditt jobb kommer du att växla mellan olika roller som ledare och anpassa ditt ledarskap efter det som händer de grupper som besöker oss.


Låter det inte som klippt och skuret för mig? Jag tror det blir jättekul och ska redan nästa helg få träffa och börja jobba med gruppen! Hela helgen i Uppsala. Åh, va kul att få göra något kreativt inom scouterna igen, det har varit en liten paus, men nu är jag tillbaks - i toppform!

Hoppas ni inte är lika förkylda som jag.
Kristina

Våra grannar är kul

Och min katt är världens nudligaste <3


Linus


Linus


Det här låg i brevlådan idag. Visst är han världens sötaste korv?

Kristina

Pust

Truls.

Ibland är livet så lekande lätt att det nästan blir jobbigt. Men så känns det inte för mig. Jag är bara glad. Som vanligt. Igår hade jag en mystisk dag. Slutade tidigt. Köpte mjölk. Kom hem. Gick ut med hunden. Gick över till grannen. Cyklade till dagis. Cyklade hem till dom, pratade lite. Gick hem. Satte mig vid datorn. Sydde klart min väska. Gav hunden mat. Gjorde toast till middag. Satte mig och läste. Gick ut med hunden. Skrev klart mitt kåseri. Mamma kom hem. Vi drack te. Beställde abonnemang. Läste. Sov. Det var liksom dagen med mig själv, mellan allt som händer. Ganska skönt.


Idag har varit en intensiv dag, som vanligt på torsdagar. Men den var bra trots allt.
Nu ska jag hjälpa mamma med soffan. Gå ut med hunden. Möta Adam. Det är planen. Så tyvärr kommer reklamremsan att synas och jag vånadas över det. Så jag göra kanske värsta nerhoppet så att reklamen inte syns i alla fall..


Jag är en lugn person, med takt och ton, måttfull och balanserad.


Bara så att ni vet så vet jag lika mycket om mig själv som jag visar för andra, ungefär. Vi gjorde Johari-fönstret idag på Pedagogiskt ledarskap där vi fått en ny lärare. Tråkigt för den gamla var så himla bra. Men tiderna förändras och han är nu pappaledig....


Jaja. Over and out. (Jag ska gå ut i mjukisbyxor, shittyy)


Kristina

Ensam med kameran

Vi
Kamera
Jag är kär


Min kamera och jag har fått en bra start på vårt liv tillsammans, han är så omtänksam och tålmodig att jag har full förståelse om han blir trött ibland. Nu sover han så fint i sin lilla väska.
Imorgon är jag ledig, på onsdag börjar skolan.

Nu ska jag skriva dagbok för första gången på någon/några månad/er

Kristina

When we were togheter

Ibland blir jag fruktansvärt sugen på kakor. Då är det tur att det precis har varit jul så att det finns kakor i huset. Jag åt en bondkaka. Bonkakor är nog de godaste kakorna som uppfunnits någonsin. Syndigt gott som min kära mor skulle säga.

Idag gör jag ingenting. Adam hade ställt klockan på halv tio och jag var inte så himla glad kanske, men bestämde mig ändå för att inte gå och lägga mig igen. Städade undan lite i rummet, duchade, gick ut med hunden på årstafältet, åt lite lunch och har tillbringat eftermiddagen i soffan med "den allvarsamma leken". Jag gillar den, men ibland somnar jag nästan för att ögonen inte orkar stirra på bokstäver mer.

Vi
Hjärta
Jag är kär




Kristina


När tiden blir över

Ibland så känner jag för att vara lite barnslig, för att göra sånt som jag inte brukar göra och slösa tid på onödiga saker. Här kommer en ytterst onödig lista med saker ni säkert redan visste.

Anser du själv att du är snygg? Inte på morgonen i alla fall
Vem är snyggast? Malin
Har någon varit otrogen mot dig? Ja, eller nej, jag vet inte riktigt, men ja, jag tycker det.
Har du varit otrogen mot någon? Samma sak där va, vi var ju aldrig tillsammans men nästan, så om det blev ja på förra får det bli det på den här också.
Hur många av dina kompisar har du hånglat med? Ehm, några stycken..
Är du svårflörtad? Nej, det tror jag inte. Bara när jag vill.
När är du född? 890909
Vad har du gjort idag? Gått upp ur sängen med mitt täcke, lagt mig i soffan framför tvn, gjort toast till frukost, satt mig vid datorn
Vad ska du göra idag? Gå långpromenad med hunden, läsa min bok, fixa kameran, träffa Adam
Vad gjorde du igår kväll? Bio med Adam
Vad vill du helst ha nu? En stor latte, en kladdkaka och ett mysigt fik
Vilka är dina livsmål? Rädda världen, bli rik, vara världens snällaste människa, åka jorden runt mm.
Vad har du för puder? Från Nivea, för som Malin säger känns det som det är bra för huden.
Har du använt någon hårprodukt? Ja.
Tycker du om dina grannar? Ja!
Använder du icq eller msn? Ja
Hur många datorer finns i ditt hus? En
När fick du senast en present? Nyårsafton
Vilken är din favoritfärg? Grön
Sämsta färg då? Rosa
Har du blivit hotad via telefon? Nej
Har du någon förebild? Ganska många. Alla jag känner är nog mina förebilder på något sätt, för alla har något som är bra, som jag gärna skulle ta efter.
Hur många lampor har du i ditt rum? En, två, tre, fyra, fem, sex
Vill du ha barn? Jo
Hur ofta loggar du in på helgon? En gång i kvartalet
Längtar du till din nästa födelsedag? Nej, det vore himla onödigt att längta till hösten.
Brukar folk säga att du ser äldre ut än du är? Haha, nej!
Har du rakat dina ben någon gång? Jo, det hade jag
Vilka språk kan du prata? Svenska, engelska, tyska ehm, ja.
Skulle du vilja ha silikonbröst? Nej, verkligen inte
Vad har du på dig idag:
Pokémonmjukisarna, fårstrumpor, linne, grå munk och fleece
Önskar du att du bodde någon annanstans? Jag har inte reflekterat över det, inte än tror jag.
Tycker andra att du är attraktiv? Tydligen
Vilket schampo använder du? Kul att veta liksom
Vilka skor använder du? Nu? Eller när?
Vad är du rädd för? Absolut ingenting… ”okej”
Gillar du att tvätta? Det luktar gott
Gillar du berg & dalbana? NEJ!

Senaste...
Film du såg:
The Holiday
Kram: Adam
Puss: Adam
Fest: Nyår!
Känslan: Trött
Resa: Paris
Glädje: När filmen igår hade ett så fint slut
Boken du läste: Håller på med ”den allvarsamma leken”
Personen du träffade: Mamma när jag låg och sov imorse, så vi kan säga Adam
Gången du åt en 7-eleven korv: Jag måste erkänna, jag har aldrig ätit en. Det har liksom inte riktigt lockat mig..Gången du var utomhus: Igårkväll
Gången du sov: Inatt
Gången hela din familj åt middag tillsammans: I fredags
Filmen du köpte: Hur ska jag komma ihåg sånt?
Låten du lyssnade på: Kalla mig
Tv-program du tittade på: Aktiebolaget Häxan Surtant
Personen du tänkte på: Frida, eftersom jag precis hörde en väldigt speciell låt.
Gången du badade i ett badkar: Tjena, det var ett himla bra tag sen.
Gången du badade i havet: I somras
Saknar du någon nu? Jo
När var du i en affär senast? Igår
Mötte du någon du kände då? Nej
Har du nytvättat hår? Från igår
Vad luktar du nu? Sov
Vad drack du senast? Juice
Vilken färg har du på dina underkläder nu? Haha, grön

För eller emot...
Långdistansförhållande:
EMOT.
Utnyttja någon: Hur då?
Självmord: Emot, eller, ja, det får väl den själv bestämma. Jag skulle då aldrig kunna få mig till något sånt.
Tonårsrökning: Emot
Att använda droger: Emot
Sex före äktenskapet: För
Köra bil onykter: Emot
Förhållande mellan homosexuella: FÖR 

Har du någonsin...

Gråtit över en pojke: Ja
Gråtit över en flicka: Ja
Varit i slagsmål: Nej
Blivit arresterad: Nej.
Ljugit för någon: Jo, tyvärr.


Antal...
Gånger ditt hjärta har brustit: Inte många. Jag är rätt bra på att klara av sånt. Kanske en, två eller tre, snabba.
Gånger ditt namn har varit i tidningen: Alltså, DEMED (sthlm scoutdistrikts) är faktiskt en tidning och där har det varit med ett antal gånger, dessutom i vår egengjorde skoltidning DEMO och i DN när jag var liten och skickade in en sommarspaning!


Ja, så kan det gå.
Hur spenderar du tiden idag?
Nu ska jag gå ut med hunden...

Kristina


Inget går upp emot te och kexchoklad

Ge mig fler hjärtan av pizzakartong

Idag är det dagendagen efter. Jag har inte så mycket att göra. Gick upp vid 10 för att mamma ringde och sa att jag skulle gå upp. Jag gick och la mig vid 22 igår.. Idag ska jag bara ta det lugnt och inte lyfta många finger för mycket.

Nyårsafton
Klockan tre skulle Ben, Julia och Camilla komma hem till mig för att börja förbereda. Julia kom 20 över och Ben och Camilla kom vid 5. Vi förberdde mat, dukade, gjorde oss snygga och städade undan. Festen kunde börja.

party

Lite innan nio hade alla kommit och vi började äta. Klyftpotatis, världens finaste sallad och kalkon, med rödvinssås. Det var gott och jag kunde bara njuta av att sitta där med de jag tycker så mycket om. Till efterrätt blev det chokladmousse och sen skyndade vi att diska undan litegrann och sen iväg vid 11. Tunnelbana till slussen och äntligen så skulle klockan bli 12 igen, som så många gånger förr men min 18 gång just på nyårsafton. Och vad kunde vara bättre med den här nyåraftonen? Ingenting, absolut ingenting.

2006

Scout.
Hej, jag var scouternas scout och ägnade all min tid och lite till åt scoutingen. Det kändes så viktigt och jag vet inte riktigt vad det var som drev mig, men jag ville, det ville jag och det kändes som att om inte jag gjorde skulle det inte bli gjort. Jag älskade det. Och trots att det var så många som sa emot och tyckte att jag kunde spara lite tid åt andra saker så fortsatte jag. För jag var inte färdig. Och dessutom var det samma persosner som samtidigt stöttade mig och tyckte att jag skulle fortsätta. Au-kurs, fook, vårsmak, vässarövalborg, försmak, campx, vässaröfunk, dst/öhäng, fst i umeå är bara några av de saker som har uppehållt mig i scoutsynpunkt det här året. Men, det är så himla kul. För på varje grej träffar man minst en person som man fortsätter hålla kontakten med. Och det är det som gör att jag älskar scouting. Att träffa nya männskor hela tiden som man kommer tycka så mycket om.

Vänner.
Det känns som jag inte har ägnat en bråkdel av den tid jag skulle ha velat åt de jag mest älskar i hela världen. Men ibland måste man ju prioritera. Frida och jag gjorde vår årliga resa till skåneland och Linn, vår underbara vän. Hon bara finns där och jag är jättedålig på att hålla kontakten men alltid så är det så himla kul när vi ses och är det någon som kan stå emot att bli glad när man är med henne? Nej. Det finns inte. Linn är underbar. Mina "au-vänner" har ju varit hur mycket som helst för mig det här året. Sara, Daniel och Sussi, utan de skulle jag inte fortsatt som jag gjorde. Och dessutom har jag ju fått världens gulligaste vän det här året, Micke.

Resor.
Tyskland med tyskgruppen. München var resmålet och jag bodde hos familjen Frankentail i fem dagar. Vi hade roligt och hade fullt upp hela tiden. "Det luktar inte tomat på den där toan".
Skåneresan med Towe och Frida. Det var en väldigt crazygrej som det kommer dröja länge till innan jag gör nåt sånt igen. Alltså vi åkte ner dit och jag vet inte vad vi tänkte men ja, vi gjorde det, kul hade vi, men ja. Okej, jag skulle inte vilja ha det ogjort, för det var hurkulsomhelst och shitty, man är bara ung och galen en gång i livet och det är nu.
Paris med mamma för att hälsa på syster. Det var fint och vi hade mysigt. Paris är underbart och alla dessa baguetter och mm..

Kärlek.
Jag kan bara säga en sak. Och det är att det tydligen lönar sig att flirta på tunnelbanan, inte för att jag flirtade överdrivet mycket men tydligen var det rätt. AdamhjärtaKristina sen 25/12 2006.

Stipendium.
Jag fick ungdomsledarstipendium på 10 000 kronor för mitt engagemang inom scouterna. Tack för det. Och så fick jag min finaste kamera och 5000 att ha när livet blir svårt.

Jag.
Jag har väl inte förändrats särskillt mycket förutom att jag är ett år äldre än förra året och att jag har lite knasigare frisyr. Dessutom har jag fått ny färg i mitt rum och det har bara gjort mitt liv mer färgglatt.

Blogg.
Jag började blogga för ett år sedan.
Inlägg: 232 st
Kommentarer: 261 st
Bilder: 147 st
 

Och jag är ganska nöjd med min insats. Eller, några klagomål?

2006 var ett bra år, och sommaren var helt underbar. Det var nästan bästa sommarn i livet. Jo. För den var bra och underbar och så många fina minnen som finns därifrån jag kan inte ens räkna de på fingrarna. Dessutom har jag gått halva tiden i gymnasiet och slutet är nu närmare än början. Ja. Min klass är fortfarande världens bästa och jag har de finaste vännerna i hela världen!

Gott nytt år
Ta mig till kärlek ta mig till dans ge mig något som tar mig någonstans

Kristina