Kristina inspireras

Du behöver
- 500 gram lasagneplattor (förkokta)
- 500 gram naturell keso
- 1 gul lök
- 200 gram spenat eller mangold
- 150-200 gram champinjoner eller annan svamp
- 2 vitlöksklyftor
- 2 burk krossade tomater
- 1 dl smakrik riven ost
- 5 dl mjölk
- olivolja till stekning
- oregano
- salt och peppar
- svarta oliver till dekoration
Gör så här
Rensa och strimmla svampen. Finhacka löken och fräs den i olivolja, tillsätt svampen och låt den få lite färg. Pressa ner vitlöksklyftorna och spenaten eller mangolden. Låt fräsa någron minut och tillsätter sedan den krossade tomaten. Späd såsen om den blir för tjock och låt den puttra i cirka 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och oregano.
Smörj en större ugnsfast form med smör. Lägg några skedar tomatsås i botten, varva lasagneplattor med keso, mjölk och tomatsås. På den översta lagret brer du tomatsås och toppar med riven ost.
Gratinera lasagnen i cirka 40 minuter i 225-250 grader. Passa på ytan så att den inte bränns. Ibland kan lasagnen behöva täckas med lock eller folie på slutet.
Tar kort och visar när den är done.
Men det dröjer som sagt tills på fredag.